5. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva: Hiina transiit laiendas üüripinda viiekordselt

Kinnisvarauudised.ee küsimustele vastas Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel
Foto: Meeli Küttim
Omniva on üürinud viimase aasta jooksul tekkinud ruumikitsikuse tõttu tuhandeid ruutmeetreid lao- ja tootmispinda, millest lõviosa on läinud Hiinast tuleva transiitkauba teenindamiseks.

Kinnisvarauudised.ee küsimustele vastas Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel.

Omniva kasutas juba mõnda aega mujal Tallinnas olevaid pindu, nt kus Hiinast tulnud transiitpakke sorteeeriti. Kus ja kui palju üüripinda suurenenud kaubavoogude teenindamiseks kasutusele olete võtnud?

Rahvusvahelise kauba käitlemiseks lõi Omniva Hiina suurima kullerfirma SF Expressiga ühisfirma Post11, mis praegu tegutseb aadressil Peterburi tee 66/70 (tuntud kui endine Elcoteqi tootmishoone - toim) ligikaudu 2600 ruutmeetrisel pinnal. Möödunud aasta alguses kasutati vaid 500 ruutmeetrist pinda. Lisaks võtsime seoses Pallasti maja ruumikitsikusega hiljuti kasutusele ka 1311 ruutmeetrit üüripinda aadressil Liivalao 11 suuremõõtmeliste saadetiste teenindamiseks. Olenemata seni kasutuselevõetud uutest pindadest on tänu pidevale e-kaubanduse kasvule vajadus uue logistikakeskuse järele.

Mis aadressile ehitate uue logistikakeskuse?

Omniva uus logistikakeskus rajatakse Tartu maantee äärde Jüri aleviku lähedale, Lehmja külla, Pähklimäe teele.

Kui suur see tuleb?

Uue logistikakeskuse projekteerimisel võetakse arvesse järgmise 10 aasta pakimahtude prognoositavaid kasve. Logistikakeskuse projekteerimine saab lõpuni viidud 2017. aasta maikuus, seega täpsemaid andmeid logistikakeskuse kohta saame hakata jagama pärast seda. Uue logistikakeskuse ligikaudseks suuruseks planeeritakse esialgu 19 000 ruutmeetrit.

Millise tehnoloogiaga oma uue laokeskuse varustate?

Uus logistikakeskus saab olema tipptasemel igas aspektis – nii tehnoloogia, tööprotsesside, energiasäästu, töökohtade kui ka kõige muu osas. Muuhulgas tuleb uude logistikakeskusesse ka uus ja võimekam sorteerimisliin, mille soetamiseks on praegu käimas rahvusvaheline riigihange.

Kui kaugele uue keskuse kavandamise ja ehitamisega juba jõudnud olete?

Praeguseks oleme ostnud keskuse jaoks sobiliku krundi, alustanud tehnoloogia hangetega ning valinud välja projekteerimispartneri, kes on alustanud meiega koostöös hoone projekteerimist. Projekteerimistööd lõpetatakse mais ning 2017 sügises on maja ehitus juba täies hoos. Uude majja kolimine on planeeritud 2018. aasta sügiseks.

Kogupikkuses intervjuud loe kinnisvarauudised.ee.

Autor: Anne Oja kinnisvarauudised.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077