Autor: Heija-Liis Ristikivi • 22. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võit tuli Eesti Rahva Muuseumile üllatusena

Foto: ERM
Eesti Rahva Muuseumi avalike suhete juht Kaarel Tarand tunnistab, et nende uude majja kolimise aasta logistikateoks valimine tuli väikese üllatusena.

ERM võitis 2016. aasta logistikateo suure auhinna. Palju õnne teile veel kord! Kas võit tuli teile üllatusena? Mõningane üllatus see muidugi oli, sest ega muuseum end ju logistikaettevõtteks pea. Samas on tore, kui eemalseisjad märkavad vaadata ka oma valdkonna piiride taha.

Rajasite uue hoidlasüsteemi ja panite selle kiiresti ja tõhusalt toimima ka. Kuidas see teil õnnestus? Higi, veri ja pisarad, nagu ikka. Või õigemini: hea ja selge plaan ning motiveeritud inimesed, kes plaani järgivad. Me räägime muuseumi kogude, pärandi ja valgustusliku missiooni kontekstis alati ka vastutusest. Igapäevane vastutustunne tähendab seda, et kui ehituse nurgakivi panekul lubasime, et muuseum avatakse sügisel 2016, siis see lubadus ka täideti. Koos kogu kaasnevaga igas tegevuses.

Logistika klubi: Auhinna võitnud ERMi hoidlasüsteemi külastus

24. jaanuaril 2017 läheme tutvuma ERMi uue hoidlasüsteemi ja muuseumi endaga ka.

Rohkem infot leiad siit.

Kas midagi läks viltu ka? Kui peaksite praegu uuesti alustama, mida teisiti teeksite? Nagu öeldud, selge plaani puhul ei saa midagi otsustavalt viltu minna. Lähema paarisaja aasta jooksul loodetavasti me mastaapset kolimise operatsiooni nüüd ette võtma ei pea.

Ja kui keegi teine peaks sarnase asjaga praegu algust tegema, mida te talle soovitaksite? Soovime väga, et Eesti muuseumides suurem kolimine ette tuleks siis ja ainult siis, kui tõesti olemasolev elukeskkond enam ei sobi ja rajatakse täiesti uus ruumikompleks. Sel juhul on ka hoidlasüsteemid tervikprojekti olemuslik osa, mille lahendamine sõltub iga muuseumi kogude spetsiifikast. Nii et valmislahendusi, mida riiulilt võtta, nende olukordade jaoks ei ole. Aga kui meie oskusteavet keegi peaks küsima, siis oma kogemusi ka lahkelt jagame.

Teil on nüüd toimiv ladustamise süsteem olemas. Mis tulevikus plaanis on? Kas logistika valdkonnas kavatsete veel suuri tegusid teha? Arendate oma süsteeme edasi või lähiajal selleks tarvidust ei ole? Jah, uude majja kolimisega jõudsime mingi baastasemeni. Kindlasti toimub sellelt pinnalt mitmesuguseid edasiarendusi, mis ei seisne küll materjali füüsilises teisaldamises ega süstematiseerimises, küll aga kogutu võimalikult nutikalt avalikkusele vaadeldavaks tegemises. Miks mitte mõtiskleda näiteks tarkade ja suhtlevate hoidlariiulite jms üle.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077