Autor: Heija-Liis Ristikivi • 6. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulueelne pakisaatmine lööb seniseid rekordmahte

Foto: Itella SmartPost
Itella SmartPOST palkas detsembriks ligi 80 hooajatöölist, kes pakiautomaatidesse mitte mahtuvaid pakke inimestele kätte jagada aitavad. Vajadus abikäte järele on tingitud jõulueelsetest rekordkõrgetest pakimahtudest.

Tavapäraselt on just detsembris pakiautomaatide kasutatavus kõige suurem. Käesoleva aasta novembrikuu mahud on aasta varasemaga kasvanud rekordilised 32%, nii et juba kuu enne jõule saavutati eelmise aasta detsembri mahud, kirjeldas Itella SmartPOSTi müügi- ja turundusjuht Alice Vergi eestlaste kasvavat pakilembust.

Selleks, et kõik pakid õigeaegselt kohale toimetada, on Itella SmartPOST jõulueelseks ajaks palganud ligi 80 hooajatöölist, kes automaati mitte mahtuvaid pakke inimestele kätte jagada aitavad.

Jõulude eel on logistikasektoris tegutsejate jaoks kõige kriitilisem, et tellitud pakid saaks inimestele kätte toimetatud lubatud kiiruse ja ajaga. Milliste automaatide juures töötajad pakke jagada aitavad, sõltub palju automaadi suurusest ning kasutatavusest. Juba detsembri teisest nädalast on üle Eesti abilisi väljas ligi neljakümnes asukohas, täpsustas Vergi. Paljudele ametis olevatele pakijagajatele on töö tuttav juba varasemast, sest ettevõte on lisatööjõudu kasutanud mitmel aastal.

Paki kättesaamiseks automaadist või seal juures olevalt Itella SmartPOSTi töötajalt tuleb tavapäraselt esmalt puutetundlikul ekraanil sisestada e-posti või sõnumiga saabunud uksekood. Seejärel saab klient paki avanenud uksega automaadist või automaadi poolt väljastatud tšeki alusel seal samas olevalt töötajalt.

Itella Estonia OÜ on osa Posti Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal. Eesti automaadivõrku kuulub kokku 91 pakiautomaati.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077