Autor: Heija-Liis Ristikivi • 5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabuss omandas enamusosaluse Eesti bussiettevõttes Samat

Hansabussi buss
Foto: Erik Prozes
AS Hansabuss omandas 74-protsendilise enamusosaluse Eesti bussitranspordiettevõttes Samat AS, mis pakub reisijateveo teenuseid siseriiklikel avalikel ja kommertsliinidel ning tellimusreisidena, teatas Hansabuss.

Hansa Grupi juhatuse liikme Neeme Tammise sõnul tugevdab ettevõte ostutehinguga oma positsiooni Eesti bussitranspordi turul. Tammis selgitas pressiteate vahendusel, et Samat on rohkem kui 25-aastase tegevusajalooga bussiettevõte, kes on leidnud endale turul kindla ja stabiilse positsiooni, seega näeb Hansabuss siin võimalust anda omapoolne panus Samati edasisse arengusse. Suurusega kaasnev mastaabisääst ja efektiivsus on peamiseks eelduseks, et pakkuda reisijatele ka pikas perspektiivis soodsa ja konkurentsivõimelise hinnaga transpordilahendusi ning samal ajal investeerida järjepidevalt töötajatesse ja bussiparki, ütles Tammis pressiteates. Ka edaspidi plaanitakse võimalusel laieneda nii Eestis kui Baltikumis tervikuna.

Samati senine suuromanik ja juhatuse liige Mart Prikk jätkab Samati nõukogus ja jääb ettevõttega aktiivselt seotuks. Samati uuteks juhatuse liikmeteks saavad seni ettevõtte igapäevase juhtimise juures tegev olnud Karel Prikk ning Hansabussi Eesti transpordi- ja logistikaosakonna juhataja Kalmar Meidla.

Samat AS teenindab peamiselt Harjumaal erinevaid kommerts-, maakonna- ja valla siseliine, samuti pakub tellimusveo teenust. Samati käibeprognoos 2016. aastaks on ligikaudu 3 miljonit eurot. Ettevõttes töötab üle 80 inimese. Samati bussiparki kuulub kokku 51 bussi, millest 35 on suured ja 16 väikebussid. Tehingu tulemusena suureneb Hansabussi kontserni aastakäive üle 20 miljoni euroni, töötajate arv üle 500 inimese ning masinapark üle 320 sõiduki.

Ostjat nõustasid tehingus investeerimispank Michel Capital ja advokaadibüroo Fort ning müüjat advokaadibüroo Sorainen. Tehingu hind on vastavalt poolte kokkuleppele konfidentsiaalne.

Hansabussi kontserni kuuluvad emaettevõte Hansabuss AS ning tütarettevõtted Hansa Bussiliinid AS, Samat AS, Hansabuss Latvia SIA, Tukuma Auto SIA ja Tutransauto SIA. Hansabuss ise kuulub Hansa Gruppi (NTH Holding OÜ), kus tegutsevad lisaks veel autorendiettevõtted Hansarent OÜ ja Baltic Mobility OÜ (Europcar Eesti, Läti ja Leedu ning Interrent Eesti, Läti ja Leedu) ning Iveco ja Iveco Bus sõidukite müügi ja hooldusega tegelev AS Iv Pluss. Hansa Grupi konsolideeritud kogutulud on üle 35 miljoni euro aastas ning grupi ettevõtted annavad Baltikumis tööd rohkem kui 600-le inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077