Autor: Heija-Liis Ristikivi • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autovedajate Aastakonverents - vaata galeriid!

Publik Autovedajate Aastakonverentsil 29. novembril
Foto: Raul Mee
29. novembril toimus traditsiooniline Autovedajate Aastakonverents, mida korraldas Äripäeva teemaveeb logistikauudised.ee. Vaata meeleolukaid pilte konverentsist!

Autovedajate Aastakonverents toimus sel aastal Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses, kus võeti luubi alla autovedajaid kõige enam kimbutavad probleemid. Päeva jooksul tekitasid saalis kahinaid tööjõuga seotud teemad ning erinevused eri Euroopa riikide reeglites-seadustes.

Moderaator Igor Rõtov korraldas publiku seas mitu gallupit, millest selgus, et tööjõuprobleem ei jäta külmaks kedagi, ent arvamused selle kohta, kas lahendus on tuua sisse võõrtööjõudu või kutsuda "omad poisid koju tagasi", jagunesid umbes pooleks.

Politseiametnik Meelis Moori ettekanne pani kurioossete näidetega saali naerust rõkkama, kuigi probleemid on tõsised. Samal ajal tõi politsei esindaja välja, et olukord on läinud palju paremaks ja rikkumisi ning "kokkuhoidu" tehniliste nõuete ja muude seaduste eiramise pealt on palju vähemaks jäänud. "Te olete üks suur pere," ütles Moor. "Te suhtlete omavahel ja kui te näete, et keegi veab odavamalt, siis te teate, mille arvelt ta odavamalt veab."

Päev lõpetati aruteluringiga kütuseaktsiisi teemal ja igati positiivsel lainel. Reimo Rändla, Autobaasi tegevjuht ja juhatuse liige ütles, et rahvusvahelised firmad on paindlikud ega murdu veel, vaid orienteeruvad ümber. Riigi raha nemad ei loe, vaid vaatavad, kuidas ise kõige paremini hakkama saada, ja tangivad seal, kus soodsam. Olerexi juhatuse liige ja kütuste sisseostujuht Alan Vaht arvas aga, et edaspidi saab minna ainult paremaks, sest hullemaks enam minna ei saa.

Vaata ka meeleolukaid pilte!

Foto: Raul Mee
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077