Autor: Harro Puusild • 17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kose: Eesti vajab juurde ühendusi muu maailmaga

Harju maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Kaarel Kose Logistika Aastakonverentsil.
Foto: Raul Mee
Harju maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Kaarel Kose rääkis täna toimuval Logistika Aastakonverentsil, et Rail Balticu puhul ei ole oluline liipri laius, vaid tõsisasi, et Eesti vajab juurde ühendusi muu maailmaga.

Kaarel Kose hinnangul on Eestile väga tähtis saada ühendusi muu maailmaga juurde. „Kui me vaatame erinevaid riike, kellel läheb hästi, siis see on otseselt seotud ühendustega. Me räägime täna ühendustest ja see ei ole oluline, kui lai on liiper,“ märkis Kose oma ettekandes.

Tallinna-Helsingi tunneliga taotlevad riigid aga Kose sõnul just sünergiat kahe linna Tallinna ja Helsingi vahel. „Mida meie näeme, on see, et asjad hakkavad liikuma sellest hetkest, kui oleme ühendatud muu maailmaga,“ toonitas Kose.

Kose rääkis oma ettekandes veel, et kui me Rail Balticut ei ehita, siis on ka tunnel kaubavedude mõttes palju väiksema mõjuga.

Kose juhtis veel tähelepanu, et Eestis räägitakse pidevalt Vene suunast, kuid unustama kiputakse läänes asuvat suurlinna Stockholmi. „Ka seda suunda peab arendama ja silmas pidama,“ sõnas ta.

„Me võiksime Tallinnat kujutada ka kui Läänemere keskust. Helsingi on põhjapool, Peterburi ida, Stockholm läänes ja Riia lõunas,“ rääkis ta ja lisas, et väga murettekitavam on näiteks see, et kiireim ühendus Peterburiga on maismaad mööda läbi Helsingi.

Täna toimub traditsiooniline Äripäeva teemaveebi logistikauudised.ee korraldatud Logistika Aastakonverents. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077