Autor: Heija-Liis Ristikivi • 17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Logistikategu on selgunud!

Aasta Logistikategu 2016 esikolmik: Tallinki, ERMi ja Saku Õlletehase esindajad.
Foto: Meeli Küttim
18. Logistika Aastakonverentsil kuulutati välja Aasta Logistikategu 2016.

Täna toimunud Äripäeva teemaveebi Logistikauudised.ee korraldatud Logistika Aastakonverentsil kuulutati välja Aasta Logistikategu 2016. Suure auhinna, mida anti välja juba 15. korda, võitis Eesti Rahva Muuseum.

Eesti Rahva Muuseum ehitas tänavu üles 1,2 miljoni museaali säilitamiseks ja haldamiseks vajaliku uue hoidlasüsteemi: kokku 8000 m² hoidlapinda digitaalse riiulijuhtimise ja arvepidamisega, mis tähendab kvalitatiivset muutust nii riigi vara säilitamisel kui ka uurijate/huviliste teenindamisel.

Lisaks museaalidele kolis muuseum perioodil märts-september kogu muu toimimiseks vajaliku vana ja uue vara uude peahoonesse (kokku hinnanguliselt kuni 400 merekonteinerit). Operatsioon viidi läbi ette nähtud eelarve piires ja ajagraafikus nii, et täideti 2013. aastal hoone nurgakivi pannes antud lubadus avada muuseum külastajatele 1. oktoobril 2016. Hea plaani kõrval oli õnnestumise tähtsaim tegur muuseumi koguhoidjate entusiasm ja ihuramm.

Aasta Logistikateo konkursil jagasid teist kohta Saku Õlletehas ja Tallink.

Logistikategusid hindas nii žürii kui avalikkus - sealjuures oli žürii otsusel 50% ning avalikkuse hinnangutel 50% osakaal. Võitja selgus kaalutud häälte summeerimisel. Žürii koosseisu kuulusid Logistika Aastakonverentsi programmijuht, Äripäeva logistikaajakirjanikud ning ProLogi juhatuse liikmed. Auhinna andis üle ProLogi juhatuse esimees Tõnis Hintsov.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077