Autor: Heija-Liis Ristikivi • 15. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki uus laev Megastar tuleb liinile jaanuari lõpus

Tallink Megastar
Foto: Jaakko Timonen, AS TallinkGroup
Täna avatakse piletimüük Tallinki 2017. aasta jaanuaris valmiva reisilaeva Megastari reisidele, teatas Tallinki pressiesindaja. Esialgsete plaanide kohaselt alustab Megastar Tallinna-Helsingi liinil 29. jaanuaril 2017.

Megastari üleandmine Meyer Turku laevatehase poolt on planeeritud aset leidma järgmise aasta jaanuari teises pooles, võimaldades laeval 29. jaanuarist Tallinna-Helsingi liinile reisijaid teenindama suunduda. Juhuks kui laeva üleandmine peaks toimuma hetkel planeeritust hiljem, müüakse Megastari esimestele reisidele esialgu asenduslaeva Superstari mahus pileteid, vältimaks võimalikku ülebroneerimist. Müügikeskkonnas muutub Superstari laeva nimi Megastariks teisipäeva, 15. novembri jooksul.

Megastar saab olema Tallinki suurim kiire reisilaev, olles 212 meetrit pikk ning mahutades korraga 2800 reisijat, mis on samaväärne kruiisilaeva Baltic Queen`iga. Laeva autotekile sõidavad sõidukitega reisijad kaubikutest ja bussidest eraldi.

Megastar hakkab kasutama kütusena veeldatud maagaasi, kuid on võimeline sõitma ka tavakütusega. Kasutades veeldatud maagaasi, väheneb laeva ökoloogiline jalajälg võrreldes tavapäraste laevadega oluliselt, sest sõites ei erita laev heitgaasides enam vääveloksiide ega tahmaosakesi ning ka lämmastikoksiidide ning süsnikdioksiidi tase väheneb oluliselt. Olles loodud eksklusiivselt Tallinna-Helsingi liinile, järgib uus laev kõiki praeguseid ning tulevasi Õhuemissioonide Seireala nõudeid, mille alla kuulub ka Läänemere piirkond. Koostöös WWF Soomega on alustanud kampaaniat Läänemere viigerhüljeste kaitseks, kus kõik annetajad saavad oma nime digitaalselt Megastarile kirjutada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077