Autor: Heija-Liis Ristikivi • 10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaasaegne veoteenus on üha enam sarnanemas internetipangandusele

Foto: Joanna Jõhvikas
DSV regionaaldirektor Alvar Tõruke kutsus täna toimuval Autoveonduse otsustajafoorumil autovedajad üles olema innovaatilisemad ja harima oma töötajaid digitehnoloogia vallas.

Peaaegu meil kõigil on täna taskus nutitelefon ja erinevate äppide kasutamine on muutunud igapäevaseks. Tõrukese sõnul on autojuhtide valmisolek digilahendusi oma töös kasutada aga tagasihoidlik.

„Digitaalne läbipaistvus ja infovahetus on klientide ja kogu tarneahela arengu poolt meile pandud kohustus ning me peame selle läbi viima ka oma vedajate juures. Vedaja peab tagama, et tema autojuht suudab käsitleda lihtsaid funktsioone IKT-seadmetes. Juht ei ole enam ainult kauba toimetaja punktist A punkti B. Me peame olema sisuliselt reaalajas võimelised jagama klientidele infot nende saadetiste staatustest,” selgitas Tõruke pressiteates.

Enamik vedajatest on seda endale teadvustanud ja juba täna andnud juhtide kasutusse nutiseadmed ning varustanud rahvusvahelise internetiteenusega. Roamingtasude ühtlustumisel väheneb kindlasti ka kulu andmesidele. Kliendid tajuvad, et transport ei ole eraldi asi, vaid lahutamatu osa nende tootmis- ja müügiprotsessist.

Tõrukese sõnul on uute koostööpartnerite kaasamine sellesse uude ajastusse lihtsam kui selgitada digitaalse läbipaistvuse vajalikkust vanadele koostööpartneritele. „Kõik turuosalised veonduses peavad aru saama, et kaasaegne veoteenus on üha enam sarnanemas internetipangandusele,” sõnas ta.

Maanteetranspordi arenguid lahkav Autoveonduse otsustajafoorum Road Transport EXEX toimub juba neljandat korda.

NB! Äripäeva teemaveebi Logistikauudised.ee traditsiooniline Autovedajate Aastakonverents toimub juba 29. novembril. Registreerida saab SIIN

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077