Autor: Heija-Liis Ristikivi • 8. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erply arendab uut tehnikatoodete lao- ja ostukeskkonda

Foto: Veiko Tõkman
Erply on asutamas uut keskkonda nimega Inventory.com, mille eesmärgiks on kokku koguda Euroopas loodud tehnikatooted koos jooniste, mõõtude, laoseisu ning tellimis-ja hinnainfoga. Keskkonna loomise taga on majandustarkvara Erply asutaja Kristjan Hiiemaa ja Sander Sebastian Agur ning Tanel Tähepõld.

„Meie lahendus indekseerib ära kõik ladudes saada olevad tööstuskomponendid. Kui keegi peaks tahtma remontida näiteks auto bensiinipumpa, siis meie keskkonnast peaks leidma kõik selle pumba komponendid ning kohe ka osta. Veelgi enam on meist abi keerulisemate lahenduste – näiteks robotite – osade leidmisel,“ selgitas ettevõtmise üks algatajaid Kristjan Hiiemaa Erply veebilehel.

Eesti oludes peaks uus keskkond mõjuma üsna kergendavalt ka ostjate rahakotile, kuna siinsed väikesed ostuvood ja kümned Euroopa vahendajad on tööstuskomponentide lõpphinnad üles ajanud. Näiteks masinaehitus moodustab Eesti toodangust 25 protsenti, aga siinsete ettevõtete tarneahel on täiesti nähtamatu. „Uutel tegijatel on väga keeruline turule siseneda, kuna ei teata isegi seda, kelle poole oma toodanguga pöörduda tuleb,“ selgitas Kristjan Hiiemaa. Plaan on teha nähtavaks väiksemad nišipakkujad.

 

Kokkuvõttes on loomisel tehniliste artiklite andmebaas ehk kataloog alates liimidest-lakkidest, kruvidest ja mutritest kuni lauajalgade, valgustite, hüdraulika ja pumpadeni.

Praeguseks on Inventoryl sõlmitud eelkokkulepped paljude peamiste tarnijate ja kaupmeestega, kes on huvitatud oma materjalide väljapanemisest ja keskkonnaga integreerimisest. Keskkond ise peaks avalikuks saama uue aasta alguses jaanuaris-veebruaris.

Loe kogu teadet Erply veebilehelt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077