Autor: Logistikauudised.ee • 27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas paberivaba logistika on võimalik?

Seminaril esineb ka Ahti Kuningas
Foto: Eiko Kink
Täna toimub aastaseminar „SingleWindow väärtus majandusele ja kasu ettevõttele”, kus räägitakse paberivabast logistikast ja saatedokumentide liigutamisest paberkujul.

Ettevõtete, erialaliitude ja avaliku sektori koostöös on väljatöötamisel kaubavedude digitaalse infovahetuse raamistik – SingleWindow. Täna toimuval seminaril arutletakse, kuidas lahendada valdkondlik arengutakistus, milleks on saatedokumentide liigutamine paberkujul, korduvast infosisestusest tingitud vigade tegemise oht ning liigne ajakulu dokumentide koostamisel, edastamisel ja arhiveerimisel, teatas Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühing PROLOG.

Aastaseminaril räägitakseSingleWindow vajalikkusest riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil, uutest Eesti e-maksuameti arendustest, merenduse ja autovedajate initsiatiivil arendatavatest paberivabadest lahendustest, IT-ettevõtete väljakutsetest logistikalahenduste loomisel, uuendustest tarneahela digitaliseerimisel. Esinejate hulgas on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas ning Tallinna Sadam AS juhatuse esimees Valdo Kalm.

Seminaril tutvustab Tieto esindaja üht Euroopa suurimat SingleWindow’le sarnasel printsiibil toimivat Business-to-Business (B2B) andmevahetusplatvormi.

SingleWindow algatuse olulisust Eesti majanduse arengule on kinnitanud viis erialaühendust: Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühing (PROLOG), Eesti Autovedajate Liit (ERAA), Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon (ELEA), Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon (LTA) ning Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL).

Riigi valmisolekule üleminekul paberivabale logistikale on lubanud kaasa aidata Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Maksu- ja Tolliamet ning teised seotud riiklikud ametid. Algatuse teadustöösse on kaasatud ka Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Ülikooli teadlased. Algatuse eestvedamise on täna enda peale võtnud Eesti Ostu- ja Tarneahela Juhtimise Ühing PROLOG koostöös ülikoolide ja Tieto Estonia AS-ga.

SingleWindow valdkonna arendustegevustele suunatud aastaseminar „Single Window väärtus majandusele ja kasu ettevõttele” toimub Tallink SPA hotelli konverentsikeskuses, Sadama 11a, Tallinnas. Seminar algab kell 15.00.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077