Autor: Logistikauudised.ee • 8. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DNB finantseeris Sillamäe sadama terminali arendust 4,2 miljoni euroga

Sillamäe sadam
Foto: Raul Mee
Sillamäe sadama terminali operaator AS Silsteve laiendas 2015. aastal puistekauba terminali ning ehitas tänavu augustiks valmis veel neli uut laokompleksi. DNB Pank finantseeris arendust 4,2 miljoni euroga.

Puistekaupade terminali laiendus, mille käigus soetati ka spetsiaalne puistekaupade laadimisseade ning ehitati neli uut laokompleksi, on ettevõtte viimase kahe aasta suurim investeering. “Kokku kulus arendusele 5,6 miljonit eurot, millest 4,2 finantseeris DNB,” selgitas AS Silsteve juhatuse liige Jaanus Paas pressiteates. 

Uus laevlaadur võimaldab puistekaupa otse laevale laadida mitmel erineval kail kiiresti ja ilma kadudeta. “Ühtlasi saame lastida varasemast suuremaid laevu,” selgitas Paas. Nelja uue laokompleksiga tõusis ladude arv kümneni ning üldpind 40 000 ruutmeetrini. “Lisandusid ka seadmed, mis on abiks kauba mahalaadimisel vagunitest lattu. Samuti võimaldavad need laadida kaupu kõrgemale, mahutades kaupa ladudesse senisest 20% rohkem,” lisas Paas.

DNB ettevõtete panganduse juhi Krõõt Kilveti sõnul on Sillamäe aastaringselt navigeeritav süvasadam Silsteve investeeringute toel saanud uue hingamise. “DNB finantseeris arendust, et aidata kaasa regulaarsele kaubalaevaliiklusele Sillamäe sadamas. See mõjutab positiivselt nii transiidisektorit kui ka Eesti majandust tervikuna,” kommenteeris Kilvet.

AS Silsteve on multifunktsionaalne terminal Sillamäe sadamas, asudes raudtee ja maantee magistraalide vahetus läheduses, kõigest 25 kilomeetri kaugusel Euroopa Liidu ja Venemaa vahelisest piirist.

DNB on Põhjamaade finantsgrupp, mis on Eestis tegutsenud üle kümne aasta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077