1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki uue maagaasil sõitva kiirlaeva kapteniks saab Vahur Sõstra

Jaan Sõstra
Foto: Tallink
Tallink Grupp on kinnitanud järgmise aasta alguses valmiva veeldatud maagaasil sõitva kiirlaeva Megastar kapteniks reisilaeva Baltic Queen kapteni Vahur Sõstra. Kapten Sõstra ülesandeks saab juba sel aastal olema Megastari meeskonna põhjalik ettevalmistamine.

Tallinki tehnikadirektori kapten Tarvi-Carlos Tuuliku sõnul on tegemist võimeka ja kogemustega kapteniga, kes tunneb Tallinna-Helsingi liini eripärasid väga hästi. „Seejuures ei pea ma silmas vaid ohutuks navigeerimiseks vajalikke teadmisi, vaid ka kogemusi, mida on vaja sel liinil laeva ja meeskonna heaks juhtimiseks, et meie reisijad end pardal alati ja iga ilmaga hästi tunneksid. Sellised kogemused on kapten Sõstra omandanud sõites Tallinna-Helsingi liinil kaua aega kiirlaevaga Star ja on ennast viimasel ajal täiendanud Megastariga sama mõõtu reisilaeval Baltic Queen“, märkis Tuulik.

Vahur Sõstra on Tallinki laevadel kaptenina töötanud juba üle 12-ne aasta. Kaptenina on ta juhtinud nii kaubalaevu Kapella ja Regal Star kui ka reisilaevu Superfast VIII, Star ning Baltic Queen. Sõstral on ka kogemus laevaehituse projektina kiirlaeva Star vastuvõtmisel laevatehaselt ning antud alusega seotud kiirlaevateenuse operatiivsel käivitamisel 2007. aastal. Sõstra on sündinud 1968. aastal ning lõpetanud Peterburi Mereakadeemia insener-laevajuhi eriala. 1994-2004 töötas ta erinevatel Eesti Merelaevanduse ja Tallinki alustel tüürimehena ning alates 2004. aastast kaptenina Tallinki laevadel. 

Sõstra hobideks on mere ja veega seotud tegevused, hobi- ja erialased koolitused ning reisimine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077