1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas rajab automatiseeritud laosüsteemi

Jungheinrichi tarnitud uus automatiseeritud süsteem võimaldab efektiivselt kasutada riiulite sügavust ja laohoone kõrgust - riiulis opereerib kaubaalustega robotliikur.
Foto: Saku Õlletehas
Saku Õlletehas sõlmis osaühinguga Astlanda Ehitus lepingu automatiseeritud riiulisüsteemiga uue laohoone ehitamiseks. Valmides on Saku ladustamisvõimekus varasemaga võrreldes 90 protsenti suurem.

"Tegemist on Saku Õlletehase laovõimekuse suurendamise teise etapiga - esimeses etapis rajasime automatiseeritud kaubaaluste ladustamise riiulisüsteemi olemasolevasse laohoonesse ja  esimese järgu võtsime kasutusele tänavu veebruaris," ütles Saku Õlletehase logistikadirektor Anders Siboni. "Esimese etapi lõpuleviimisega tõstsime oma oma ladustamisvõimekust enne tänavust tipphooaega varasemaga võrreldes 25 protsenti."

Projekti teise etapi raames ehitatakse Siboni sõnul olemasoleva laohoone kõrvale täiesti uus laohoone. "Lepingu sõlmimise järgselt algavad projekteerimis- ja ettevalmistavad tööd. Ehituse ja riiulisüsteemi paigaldamisega alustatakse hilissügisel ning kavakohaselt on uus laohoone koos Jungheinrichi tarnitava riiulisüsteemiga kasutusvalmis järgmise aasta alguseks, enne 2017. aasta tipphooaega," märkis ta.

Uue riiulisüsteemi eelisteks on kõrgus ja sügavus ning aluste osaliselt automatiseeritud laadimisprotsess. "Süsteem kasutab efektiivselt ära lao kõrgust ja annab seega juurde alusekohti ning võimaldab kasutada erinevaid ladustamispositsioone erinevate partiide jaoks," kirjeldas Saku Õlletehase logistikadirektor.

Siboni sõnul rajati esimeses etapis olemasolevasse laohoonesse viie tasandiga riiulisüsteemi, uus hoone ehitatakse aga kõrgem. "Uues laohoones on kuuetasandiline automatiseeritud riiulisüsteem ning pärast laovõimekuse suurendamise projekti täies mahus elluviimist suureneb meie ladustamisvõimekus varasemaga võrreldes 90 protsenti," lisas ta ning rõhutas, et uus süsteem omab lisaks efektiivsemale ladustamisele ja planeerimisele tänu väiksemale tõstukite liiklusintensiivsusele positiivset mõju ka tööohutusele. Samuti muutub sujuvamaks kaubaveokite liikumine tehase territooriumil.

Saku Õlletehase koguinvesteering laovõimekuse kasvu ja osaliselt automatiseeritud ladustamise kasutuselevõttu on ligikaudu kaks miljonit eurot. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077