30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DSV müüs logistikapinnad Balti pealinnades

DSV logistikakeskus Tallinnas
Foto: Raul Mee
Kinnisvarafond EfTEN Real Estate Fund III omandas logistikakontsernilt DSV kolm äri- ja logistikakompleksi Balti pealinnades. Rendilepingu kohaselt jääb vähemalt kümneks aastaks neis opereerima endiselt siiski DSV.

Tallinnas, Pärnu mnt 535

Riias, Krustpils tn 31. Riia logistikakeskuse laiendamiseks algavad 2017. aasta sügisel ehitustööd, eesmärgiks suurendada hoonepinda ligi 4300 ruutmeetri võrra.

Vilniuses, Stasylu tn 21

EfTEN Real Estate Fund III AS-i fondijuht Viljar Arakase sõnul vastab tehing ideaalselt fondi profiilile. „Tegu on maailma ühe juhtiva logistikaettevõttega, mis rendib lepingu kohaselt meilt hooneid vähemalt kümneks aastaks. Fondi jaoks oli see hea võimalus siseneda logistikasegmenti, kaasates kõiki kolme Balti riiki,“ ütles Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III omandas sale-and-leaseback tehinguga kolm DSV logistikakeskust Balti pealinnades, mis kõik asuvad põhimagistraalide ääres, on ehitatud või renoveeritud vahemikus 2000-2006 ning väga heas seisukorras. Kokku omandas EfTEN tehinguga ligi 33 000 ruutmeetrit kontori- ja logistikapinda, mida DSV rendib turutasemele vastava hinnaga.

Leedu tehing jõustub kohe, Eesti tehing pärast Konkurentsiameti loa saamist, Läti tehingu jõustumiseks on vajalik lõpule viia formaalne protseduur Riia linna eelisostuõigusest loobumise teatise saamiseks. Tehingu hind ei kuulu vastavalt lepingule avalikustamisele. Tehingut nõustas Colliers International ja EfTENit esindas kõigis Balti riikides advokaadibüroo FORT.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud avalik kinnine alternatiivne investeerimisfond, mis teeb investeeringuid Balti riikides rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse ning piiratud arendusvõimalusega kinnistutesse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077