27. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ACE Logistics Grupi tulemused rekordilised, Eestis alla ootuste

ACE Logistics Estonia edukaim osa on maanteetransport.
Foto: Raul Mee
ACE Logistics Grup jõudis eelmisel aastal rekordiliste tulemusteni, Eesti osa tulemus jäi oodatule aga mõnevõrra alla.

ACE ettevõtete grupile oli 2015. aasta senise ajaloo (23 tegevusaastat) edukaim. Eelneva aastaga võrreldes kasvas käive 11% jõudes 22,2 miljoni euroni. Kasum enne makse oli 1,87 miljonit eurot, kasvades aastaga 22%. Rekordiline oli ka ekspedeeritud saadetiste koguarv, mis ületas 130 000 piiri. Aasta varasemast oli saadetisi rohkem 12%.

ACE Logistics Group AS

Eesti kapitalil põhinev valdusettevõte,

Kokku üheksa logistikaalal tegutsevat ettevõtet

Ettevõtted tegutsevad kolmes Balti riigis, lisaks Valgevenes ja Soomes

Grupi ettevõtetes töötab kokku 130 inimest

ACE Logistics Groupi tegevjuhi Andres Matkuri kinnitusel kasvas käive kõigis ACE Grupi tütarettevõtetes väljaarvatud Vagevenes, kus on tema sõnul üldine majandusolukord väga ebasoodne. Jõudsalt kasvasid ACE Läti ja Leedu ettevõtted, Leedus 19% ja Lätis 18%. Leedu üksus on kolmandat aastat järjest ACE Grupi käibelt suurim tütarettevõte. 2015. a sai Leedu ettevõte esimest korda ka kogu ACE´i suurima kasumi. Matkuri ütlusel arenes hästi ka Soome ühisettevõte. Käive kasvas 11% ja ettevõte jõudis oma teisel tegevusaastal plussmärgiga lõpptulemusele väga lähedale.

„ACE Logistics Estonia 2015. a finantstulemused jäid mõnevõrra alla meie endi ootustele,“ jätkas Matkur. „Käive kasvas küll 3%, kuid jäi alla eesmärgistatule. Samal ajal kasvas ekspedeeritud saadetiste üldarv 16%, mis on väga hea näitaja.“

Edukaim oli maanteetransport, kus käibe kasvuks kujunes 12%. Ekspordisuunaliste vedude käive kasvas 29% ja saadetiste arv 36%. Impordisuunalistel vedudel jäid mahud enam-vähem samale tasemele, saadetiste arv küll suurenes 4%, kuid käive vähenes 5%.

Lennu- ja meretranspordis jätkus viimase paari aasta langustrend (käive vähenes 10%). „See oli suuresti tingitud partnerite kontrollitud saadetiste arvu olulisest vähenemisest 24% võrra. ACE enda kontrollitud saadetiste arv kasvas samal ajal 14%,“ põhjendas Matkur. Tollivormistuses ning ladustamises jäid mahud varasema aastaga võrreldes samale tasemele.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077