15. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ecofleet alustas koostööd automaatse parkimislahenduse startupiga

Automaatne parkimislahendus Autlo.
Ecofleet alustas koostööd automaatse parkimislahenduse pakkujaga Autlo, mis alustab ja lõpetab automaatselt sõiduki parkimist tasulises parkimisalas.

Koostöö läbi saavad kõik Ecofleeti kliendid kasutada parkimise lahendust, mis tasulise parkimise alas valib autole õige parkimisala nng alustab ja lõpetab parkimise iseseisvalt. Kuna Ecofleeti teenust kasutavates autodes on juba olemas automaatse parkimise jaoks vajalik GPS-kontroller, siis piisab teenuse kasutamiseks vaid Autlo äpi allalaadimisest nutitelefoni ja veebivormi täitmisest, et teenus avada.

GPS-kontrolleri abil saab Autlo äpp aru, et sõiduk sisenes ja jäi seisma tasulises parkimisalas. Samamoodi saab ta aru, kui auto käivitatakse ja parkimisalalt minema sõidetakse. Ecofleeti turundusjuhi Mihkel Külaotsa kinnitusel saadab rakendus küll igaksjuhuks ka info, et auto on seisma jäänud tasulise parkimise alas, ning küsib, kas panna auto parkima. Kui sõidukijuhilt vastust ei tule, siis võetakse seda kinnitusena. Kuid sõidukijuhil on võimalik parkimisäpi otsus ka ümber muuta. Külaotsa sõnul võib see vajalikuks osutuda, kui parkimisalad on üksteise kõrval ja äpp ei saa õigesti aru, kummas alas on auto peatunud või ka juhul, kui sõidukijuhil ei ole kavatsust parkida üle 15 minuti. Samas arvestab parkimislahendus Külaotsa väitel ka tasuta parkimisaegasid, mis on tasulistes parkimisalades lubatud.

Autlo on startup, mis esimesena maailmas õpetas autod parkimise eest ise maksma. Praegu on lahenduses Eesti üle 200 parkimistsooni rohkem kui 40 000 tasulise parkimiskohaga.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077