Autor: Logistikauudised.ee • 14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sanitex ostis ABC gruppi kuuluva logistikaettevõtte

BLS Estonia kommertsjuht Hendrik Tibar.
Baltikumi toidu- ja esmatarbekaupade distributsiooni ettevõttele Sanitex Grupile kuuluv logistikaettevõte Baltic Logistic Solutions (BLS) ostis ABC Gruppi kuulunud logistikaettevõtte Agora DC OÜ, et uue logistikakeskuse loomisega sujuvalt turule siseneda.

Ettevõte avab suve hakul Assakul logistikakeskuse BLS Estonia.

“Nii Agora DC OÜ Logistika omandamine kui ka keskuse loomine võimaldab ellu viia Sanitex grupi strateegiat: osutada lisaks toidu- ja tarbekaupade distributsioonile ka logistilist täislahendust,”selgitas Sanitex OÜ juhatuse liige Valentas Šulskise. 

“Agora DC OÜ Logistika ostuga saime kaasa toimiva struktuuri, mille baasilt on hõlpsam kasvada valdkonna tipptegijaks. Euroopa logistikaturul on suund ühinemistele ja ülevõtmistele, mis aitab kasvatada efektiivsust,” rääkis BLS Estonia kommertsjuht Hendrik Tibar.

Peagi avatavas Eesti laos on võimalik osutada erinevaid logistikateenuseid nii tavatemperatuuril, jahutatud kui külmutatud kaupadele kokku rohkem kui 14500 m²-sel laopinnal. 

“Meie kaasaegsed multitemperatuur-haagised lubavad autos korraga hoida kuni kolm erinevat (temperatuuri) režiimi, vastavalt kaubale ettenähtud eritingimustele ja tarnenõuetele. See võimaldab  kokku hoida logistikakulusid ning seeläbi on võimalik pakkuda klientidele tõhusamat teenust,” rääkis Tibar.

Baltic Logistic Solutions (BLS) osutab kaasaegset terviklikku logistikateenust kõigis kolmes Balti riigis, mis hõlmab lisaks erinevatele ladustamisteenustele nii kaupade transporti Eesti – Läti – Leedu vahel kui ka kaupade riigisisest vedu laost klientideni. Lisaks Tallinna külje alla avatavale keskusele asuvad kesklaod Riias ning Kaunases. Baltikumis kokku omab BLS 106 600 m2 erinevate temperatuuridega laopinda.

Sanitex on suurim hulgimüügi, distributsiooni ja logistikaettevõte Leedus ning Lätis, samuti tegev ka Eestis ja Poolas. Tänaseks teeb Sanitex koostööd rohkem kui 500 tootjaga ning teenindab enam kui 32 000 klienti Balti riikides. 1997 alustas PROMO Cash&Carry kett, mis pakub igapäevaselt vajaminevaid tooteid väikekauplustele, kohvikutele, kioskitele ja teistele ettevõtetele. Aastal 2005 laienes ettevõte Lätti, kui avati Sia Sanitex Distribution&Logistics. 2010. aastal siseneti Sanitex Estonia OÜ loomisega ka Eesti turule.

Agora DC OÜ kuulub ABC Grupi ASi alla, kuhu kuuluvad veel hulgikaubandusettevõte Abestock ning jaekauplused ABC Supermarkets (Comarket, Delice ja Solarise Toidupood) ning ABC Motors. ABC Grupi omanik on Jüri Vips.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077