6. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse konteinerkäive näitab taastumise märke

Konteinerite hulk Transiidikeskuse terminalis taas kasvab.
Foto: Raul Mee
Mais oli Transiidikeskuse konteinerkäive üle pika aja taas kasvus. Võrreldes aastatagusega oli tänavu mais konteinereid 3,5% enam.

“Võrreldes käesoleva ja möödunud aasta maid nägime 3,5% kasvu. See oli esimene positiivne kuu üle väga pika aja,“ ütles Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Jätkuvalt on positiivne ka üldkaubavoo mahu kasv. Kasvutempo küll aeglustus, kuid Laidvee kinnitusel planeeritakse aasta kokkuvõttes vähemalt 50%-list kasvu. See on tulnud väga agressiivse müügitöö tulemusena,” tõdes Laidvee.

Ettevõttest öeldi, et sanktsioonide mõjust tingitud ajutist ida-lääne suunaliste transiitvoo vähenemist kompenseeritakse teenuste diversifitseerimisega.  “Aasta alguses käivitasime konteinerdepoo ning see on meie klientide seas tunnustust leidnud. Suudame sellega pakkuda nende konteineritele vajalikku hooldust – laiendame nüüd depoo teenuste nimekirja ja võimekusi ning taotleme tunnustust ka keerulisemate remonttööde teostamiseks. Et tulla Venemaa siseturu nõudluse langusest tugevalt välja, kavatseme oma tegevuskava järgselt jätkata intensiivset investeerimist,” kinnitas Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas. Sarnaselt kogu transiidisektori langusega on ka Transiidikeskuse konteinerkäive tänavu esimese viie kuuga vähenenud. Tänavu on ettevõte käsitlenud kokku 80 139 TEUd, mis on 6,4% vähem kui 2015. aastal. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž vähenes samal perioodil 4%.

Transiidikeskuse üldkaubaterminal käitles vii kuuga 241 113 tonni tüki- ja puistekaupu, mida on 37,9% rohkem möödunud aasta samast perioodist. Ettevõtte terminalide kogukäive on viie kuuga olnud 1 102 603 tonni, mida on 2,8% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077