Autor: Logistikauudised.ee • 16. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minilaod laiendab tegevust Tartusse ja Pärnusse

OÜ Minilaod tegevjuht Tuomas Kurittu lubab ühisrahastusest kaasatava investeeringuga laiendada tegevust Tartusse ja Pärnusse.
OÜ Minilaod loodab ühisrahastuse abil kogutava investeeringuga laieneda Tartusse ja Pärnusse.

Tallinnas väikeladude rendiga tegelev OÜ Minilaod loodab rahvusvahelise ühisrahastuse kampaaniaga koguda kuni 240 000 eurot, et rajada uued laoruumid ka Tartusse ning Pärnusse. Eestis pakutakse väärtpabereid kuni 100 000 euro ulatuses. „Ootame inimesi raha paigutama kiiresti arenevasse ärisse,“ ütles Minilaod OÜ tegevjuht Tuomas Kurittu. „Kogu ettevõtte investeerimisvajadus on 240 000 eurot. Sellest 100 000 eurot kogutakse Eestis ning ülejäänud Soomes ja mujal Euroopas. Kogu kapitali planeerime investeerida Eestis laienemisse,“ selgitas ta.

Minilaod

Laoruumid on 2–18 m² suurused, 2,8 m kõrged ning mahutavad palju. Näiteks mahutab 2–4 m² ruum eeldatavalt 1- 4toalise korteri sisustuse ja 6–12 m² ruum keskmise kontori või eramu sisustuse.

Teenust kasutavad nii eraisikud, kes hoiavad seal isiklikke asju sh mööblit, kui ka ettevõtted, kellel ei ole endal suuri laopindu näiteks hooajakaupade ladustamiseks.

Minilaod alustas Eesti tegevust 2010. aastal.

Ettevõte kuulub 100% Mini-Holding Oy-le.

Kurittu sõnul plaanib Minilaod aastatel 2016–2019 laieneda mitmes etapis. Kõigepealt suurendatakse Tallinnas hoiuruumide ruutmeetrite arvu praeguselt 1200lt 1600le. Järgmises etapis rajatakse esimesed laoruumid Pärnusse ja Tartusse. Kurittu rääkis, et laoruumid asuvad valdavalt rendipindadel, aga kui ei leita sobivaid ruume tegevuse laiendamiseks, tuleb kõne alla ka kinnisvara ostmine.

Miniladudele kuulub ladude kompleks Tallinnas Tondi Ärikeskuses, kus on kokku 176 laoruumi, mille täituvus on juba viimased paar aastat olnud 95–100%. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 145 746 eurot. Miniladude põrandapindala tootmismäär on 69,3%, mis Kurittu kinnitusel ületab kindlalt tegevusala keskmise, mis on umbes 60–65%. Ta lisas, et rahakäive on positiivne ning ettevõte on viimastel aastatel saavutanud rahavoo ülejäägi enne investeeringuid ca 2000–4000 € kuus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077