27. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toimus laonduse aastakonverents

Konverentsile Laoseis 2016 on kogunenudüle 70 osaleja.
Foto: Tanel Raig
Ladustamise ja laotehnoloogiate aastakonverentsil Laoseis 2016 räägiti tänavustest suurematest laoarendustest ning innovaatilistest lahendustest nii väiksemates stock-office ladudes kui ka suurtes logistikakeskustes. Vaata konverentsist pildigaleriid.

Tallink Hotel Spa konverentsikeskuses toimunud konverentsil oli üle 70 osaleja. Päeva esimeses sessioonis tegi Uus Maa kinnisvara analüütik Igor Habal ülevaate trendidest lao- ja tootmispindade turul. Seejärel keskenduti stock-offcite kogemustele ja lahendustele. Balti Kella omanik Richard Õunap rääkis, milline on olnud ettevõtte esimene aasta stock-office pinnal tõstes esile, et ca miljoni eurose käibega ettevõttele on stock-office parim lahendus. See võimaldas ettevõtte lao ja kontori viia tänapäevasele pinnale. Tänu kommunaalkulude olulisele vähenemisele ettevõtte kogukulud ei kasvanud, kuigi pinda on 100 ruutmeetri võrra enam ja rendipind on kaasagne.

Laomaailma tegevjuht Fred Märtsoo tutvustas erinevaid alternatiive, milliste riiulite lahendustega kasutada võimalikult optimaalselt stock-office väikeste ladude pinda ja milline laotehnika sinna sobib.

Konverents jätkus aruteludega lao tööjõuteemadel. Pärastlõunal tutvustasid oma uusi lahendusi tänavuste suuremate laoarenduste tegijad. Tallink Duty Free logistika- ja tarneahelajuht Allar Lauring andis põhjaliku ülevaate, kuidas toimub uuest logistikakeskusest Tallinki laevade varustamine. Sanitex Eesti Logistika kommertsosakonna juht Hendrik Tibar tutvustas, kuidas on ülesehitatud üks Baltimaade suurim hulgimüügifirma. Samuti vaadeldi, mida annab lao auditeerimine ja kvaliteedimõõdikud laos.

Foto: Tanel Raig

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077