15. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikalahendus pääses 7 parima äriidee hulka

Wisemile eestvedaja Arti Kütt (paremal) koos kaasasutaja Arno Kütiga.
Foto: Erakogu
Äriideede konkursil Ajujaht jõudis ainsa logistikasektoris lisandväärtust loova ettevõttena TOP 7 hulka tehnoloogiaettevõte Wisemile.

Wisemile rakendus on sotsiaalne transpordivõrgustik, mis läbi sõidujagamise, takso ja kullerteenuste ühendab autojuhid, reisijad ja pakisaatjad. Ettevõtte eestvedaja Arti Küti sõnul on tänases logistikas probleem, et traditsioonilised logistikafirmad ei suuda efektiivselt teostada uksest-ukseni jaotusvedusid. Wisemile on tema kinnitusel selle probleemi lahendanud. „Tegemist on uudse jagamismajanduse valdkonda kuuluva lahendusega, kus üks osapool saab tellida teiselt nii enda transpordi kui pakiveo ühest kohast teise,“ selgitas Kütt. Ta lisas, et inimeselt inimesele transport, sh taksoteenused hakkavad Wisemiles olema vahendustasudeta. Taksorakendusega avalikuks tuleb Wisemile avalikuks lähinädalatel. Küti kinnitusel on rakendusega eelliitunud juba üle 300 taksojuhi.

Samaaegselt luuakse partnersuhteid ka interneti kaubamajadega, toidupoodide ja kiirtoidukettidega, kellel on võimalik kasutada Wisemile transpordivõrgustikku oma toodete soodsaks ja kiireks uksest-ukseni transpordiks.

Wisemile meeskonda kuuluvad logistika ja IT spetsialistid, kes on asutanud SmartPosti pakiautomaatide võrgustiku, pakiautomaate tootva ettevõtte Cleveron, interneti mööblikaubamaja ON24, tarkvaraettevõtte Mooncascade ja juhtinud Skype’i ja Playtech’i arendusmeeskondi. Arti Kütt ise on Tallinna Tehnikaülikoolis tarneahela juhtimise magistrant.

Lisaks Wisemilele said edasi SprayPrinter, Pürg, FeelingStream, Foxcademy, Levidera ja RailReed.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077