5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva kasvas rahvusvahelises äris ja logistikas

Omniva juhatuse esimees Aavo Kärmas peab Omniva rahvusvahelise äri kasvatamisel väga oluliseks koostöö alustamist Hiina e-kaubandusettevõttega.
Foto: Andras Kralla
2015. aastal kasvasid Omniva äritulud eelmise aastaga võrreldes 26% ning puhaskasum 10%. Kasvu aluseks oli logistika ja rahvusvaheline äri.

Omniva rahvusvahelist äri n aidanud kasvatada koostöö alustamine Hiina logistikafirmaga ning Balti suurima pakiautomaatide võrgustiku edasiarendamine. Samas iseloomustas aastat traditsioonilise kirjateenuse jätkuv kahanemine.

2015. aastal olid kontserni äritulud 75,6 miljonit eurot, kasvades 2014. aastaga võrreldes 26%. Kontserni 2015. aasta puhaskasum oli 1,46 miljonit ­eurot, mis on 10% suurem kui 2014. aastal. Kontserni kulumieelne ärikasum oli 6,1 miljonit eurot, kasvades aastaga 10%.2015. aastal kasvasid ka kontserni investeeringud, ulatudes 6,46 miljonit euroni (2014. aastal 5,7 mln eurot).2015. aastal moodustati koostöös Hiina juhtiva kullerettevõttega S.F. Express sidus­ettevõte Post11 OÜ, mis pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.“E-kaubandus on kogu maailmas kasvav ning turud konsolideeruvad, mistõttu strateegiline partnerlus Hiina kui ühe olulisima e-kaubanduse maa juhtiva ettevõttega on ülioluline,” ütles Omniva juhatuse esimees Aavo Kärmas.Logistikateenuste Balti-siseste mahtude kasvu mõjutasid samuti e-kaubanduse kasv ning pakiautomaatide võrgu laienemine. Võrreldes 2014. aastaga kasvas pakiautomaadi teenuse müügitulu 62% ning pakiäri müügitulu 11%.2015. aastal vähenes Eesti-sisese kirjateenuse müügitulu 9% ehk ligi miljoni euro võrra.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077