Autor: Harro Puusild • 30. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron plaanib pakiautomaatide võrku kõigile logistikafirmadele

Cleveroni asutaja Arno Kütt lubab logistikafirmadele avatud pakiautomaatide võrku.
Foto: Andras Kralla
Cleveroni asutaja Arno Kütt rääkis Mainoris toimuval aastakonverentsil pakiautomaatide valmistaja plaanist rajada Eestisse avatud pakiautomaatide võrk, mida saaksid kasutada kõik logistikafirmad.

„Eestis on tegelikult kaks pakiautomaatide võrku, Omniva ja SmartPosti võrgud. Neid saab võrrelda näiteks lennufirmadega, et kui näiteks Ryanairil on oma lennujaam, siis EasyJet maandub teise lennujaama,“ rääkis Kütt. „Meie arenguplaan on teha avatud võrk, mida saaksid kasutada kõik logistikafirmad.“ Tema sõnul oleks Eestis uue infrastruktuuri loomine.

Kütt rääkis veel, et ettevõttel on plaanis arendada välja ka erinevate kliimatsoonidega pakirobotid. „See annaks võimaluse inimestel ka toitu tellida, näiteks kuskil sektsioonis on jäätis, teises jälle piim,“ selgitas ta.

„Veel arutame ettevõttes ka drooniteemat. Kui teatud aastad tagasi tuli Amazon välja teatega, et hakkab pakke droonidega vedama, siis mõtlesin, et see on PR-trikk. Nüüd tulebki välja, et droon on üks efektiivsemaid viise pakkide liigutamiseks,“ rääkis ta. „Enam pole küsimus selles, kas droonid tulevad, vaid selles, kes selle teenuse enne teisi käima suudab panna.

Eesti majandust aeglustab vähene julgus

Küsimusele, mis takistab Eesti majanduse kiiremat kasvu, vastas Kütt, et puudu jääb julgusest. „Ma arven, et ideid eestlastel jagub, aga ole mees ja vii see ellu. Saunalaval räägivad kõik, aga kui on vaja investeerida ja riske võtta, siis tõmbutakse tagasi. Ma arvan, et Eestis on puudu julgusest,“ märkis Kütt.

„Lisaks olen 25 aasta jooksul tundnud, et Eesti firmadel on väga raske koostööd teha. Kuidagi on selline suhtumine, et äkki saab teine rikkamaks kui mina. Vaidlus hakkab peale ja väga raske on ühte äri erinevate firmade vahel teha. Sellist asja ei ole, et läheme koos teisele turule,“ selgitas Kütt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077