Autor: Logistikauudised.ee • 18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaministeeriumi hoovile kallati 5 tonni kasutatud rehve

Rehviliit viis keskkonnaministeeriumi õuele 5 tonni vanu rehve, et juhtida tähelepanu rehvide taaskasutussüsteemi probleemidele.
Foto: Rehviliit
Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme sõnul on kasutatud rehvide taaskasutussüsteem jõudnud krahhi äärele. Olukorrale tähelepanu võitmiseks viis liit 5 tonni rehve keskkonnaministeeriumi akna alla.

Kümme aastat lahendamata probleemid vanade rehvide taaskasutussüsteemis viisid 5 tonni vanarehvide kallamiseni keskkonnaministeeriumi akna alla. Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme sõnul tuuakse Eestisse piiramatul hulgal rehve, mille eest paljud rehvifirmad taaskasutustasu ei maksa. Rehvide taaskasutussüsteem on tema väitel jõudnud krahhi äärele. “Tavaline autoomanik isegi ei tea, kas ostetud rehvidelt on rehvifirma taaskasutustasu maksnud või mitte. Seega võib ka ennast keskkonnateadlikuks pidav tarbija toetada ettevõtteid, mis müüvad maksupettusega konkurentsieelise saavaid rehve,” selgitas Kuurme.

Kuna MTÜ Eesti Rehviliit tähelepanujuhtimisi pole riik aastaid kuulda võtnud ning ka ettevalmistamisel olevasse jäätmeseaduse muudatustesse Rehviliidu parandusettepanekuid vastu ei võetud, otsustas Rehviliit tuua probleemi sõna otseses mõttes keskkonnaministeeriumi hoovile, teatas Rehviliit.

“Eestis vedeleb praegu umbes 3000 korda rohkem taaskasutamata rehve kui siin hoovil. Samas ei ole keskkonnainspektsioonil võimekust seda olukorda kontrolli alla võtta. Nüüd, kus kõigest viis tonni rehvidest jõudis Tallinna kesklinna, olid keskkonnainspektsiooni vormis ja fotoaparaadiga ametnikud siin kohe kohal,” rääkis Kuurme.

MTÜ Eesti Rehviliit on suuremate Eestis tegutsevate rehvide maaletoojate, edasimüüjate ja protekteerijate poolt loodud tootjavastutusorganisatsioon, kelle põhitegevuseks on vanarehvide kogumise ja taaskasutamise korraldamine. Lisaks tegeleb MTÜ Eesti Rehviliit ka  rehvide turvalisusega seotud küsimuste ja teemade tutvustamisega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077