16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella laiendab postipakkide jaotusvõrku R-Kioskite abil

Kalle Aro Tallinna Kadaka tee R-Kioskis hakab välja jagama ka Itellaga saadetud postipakke.
Itella loob koostöös R-Kioskitega Eestit katva pakipunktide võrgustiku. Võrgustiku laiendamiseks käivad läbirääkimised ka teiste ettevõtetega.

Esimesed Itella Parcel Shop pakipunktid avatakse 1. märtsil. Võrgustik luuakse üle Baltikumi. Itella Logisticsi siseriiklike teenuste juhi Marek Leonavitšuse sõnul avatakse esimeses etapis kokku 50 pakipunkti. Võrgustiku laiendatakse järk-järgult ning kokku kavandatakse Balti riikides avada 1200 Parcel Shopi, milledest umbes 400 on Eestis. Laienemisel ei piirduta ainult R-Kioskitega, vaid peetakse läbirääkimisi ka teiste ettevõtetega.

Itellale kuulub ka SmartPOSTi pakiautomaatide võrgustik. Leonavitšuse ütlusel oli pakiautomaatide arvu kiire kasvatamise asemel pakipunktide võrgustiku loomisel kaks põhjust. „Esiteks on pakiautomaat kulukas ja tasub end vaid rahvarohkemates kohtades. Itella tahab, et pakke saaks saata ja vastu võtta ka Eesti vähemrahvastatud kohtades ja seetõttu laiendasime võrgustikku. Teiseks peab inimestel olema pakke võimalikult mugav kätte saada ja bensiinijaamas või kaubakeskuses nähtaval kohal asuv R-Kiosk on mugav koht paki kätte saamiseks,“ rääkis Leonavitšus.

R-Kioski tegevjuht Tiia Ilves ütles, et R-Kiosk on tänavatoidu kultuuri eestvedajana avatud innovatsioonile, uutele toodetele ja teenustele. „Just seetõttu on Itellaga koostöös pakiteenuste pakkumine meie arengus loogiline samm,“ lausus ta.

Pakipunktid on e-kauplustest tellitud kauba kättesaamiseks. Itella toimetab pakid Itella Parcel Shopi pakipunkti või saajale koju. Paki saajat teavitatakse paki saamisest SMSiga ja talle teatatakse paki kätte saamise koht. Pakipunktides tuleb klientidel pakkide kätte saamiseks esitada SMSiga saadud unikaalne PIN-kood ja kauba saaja nimi. Esimeses faasis on paipunktid saatja tasutud pakkide kättesaamise kohaks ja vastu saab võtta vaid rahvusvahelisi pake. Aasta teises pooles aga teenuste valik laieneb, lubas Leonavitšus.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077