16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD: konkurentide pakipunktid olid ajaküsimus

Eesti suurimat pakipoodide võrgustikku omav DPD Eesti ütles Itella pakipunktide võrgustiku loomist kommenteerides, et oli aja küsimus, millal konkurendid pakipunkte hakkavad avama. Pakipunktid on pakiautomaatidest kuluefektiivsemad.

Itella teatas täna, et avab märtsist üle Baltikumi pakipunktide võrgustiku koostöös R-Kioskiga. DPD Eesti E-kaubanduse ärisuuna juht Margot Posti ütles, et oli aja küsimus, millal konkurendid hakkavad samuti pakipunkte avama. „On selge, et Eestis ei ole kuluefektiivne kogu riiki katta vaid pakiautomaatidest koosneva võrgustikuga.  Kombineeritud lahendus pakipoodidest ja -automaatidest on Euroopas selge trend,“ lausus ta. Tema sõnul ei ole vahet, kas pakkide saatmise või kättesaamise koht on pakupood või –pakiautomaat. Oluline on , et pakiteenus oleks kliendile mugavalt lähedal ning lihtne kasutada temale sobival ajal.

Itella koostööpartneri valikut hindab Posti kõrgelt: „R-kiosk on kindlasti hea valik pakipunktide võrgustiku loomiseks.“ Samas lisas ta, et Eestis on veel teisigi laia võrgustikuga ärisid, kellega koostöö pole ka DPD puhul tulevikus välistatud.

DPD-l on Eestis 88 Pickup pakipoodi ja nende arvu plaanitakse suurendada. Euroopas on DPD võrgustikus üle 22 000 Pickup punkti. Posti kinnitusel on Pickup punktide kasutamise trend Eestis tugevalt positiivne ning tuntus kasvab. „Saadetiste arv kasvas võrreldes üle-eelmise aastaga rohkem kui kaks korda ning sel aastal prognoosime kasvusarnases tempos,“ ütles Posti.

Selle aasta põhifookuseks nimetas Posti Pickup võrgustiku ja B2C segmendile pakutavate teenuste arendamist nii kohalikul kui rahvusvahelisel turul. „Eesmärk on jõuda Eesti tarbijatele lähemale pakkudes neile mugavat ja kliendi soovidest lähtuvat pakiteenust ning aidata Eesti kaupmees ihaldatud Euroopa turule,“ lubas Posti.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077