3. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas müüa transpordis rohkem

Logistikauudised korraldab 29. veebruaril Tallinna Lennujaamas hommikuseminari „Transpordi müügihommik“, kus uurib, kuidas kasvatada tänavu müüki.

Transpordi müügihommik annab mõtteid, kuidas sellel aastal sektoris oma müüki kasvatada.

Logistikasektori suurim klient on Eesti tööstus. Swedpangal valmib vahetult enne seminari tööstussektori värske uuring. Swedpanga tööstussektori juht Raul Kirsimäe teeb uuringust kokkuvõtted, millistes sektorites on oodata toodangumahu kasvu, kus on oodata ekspordimahtude suurenemist, millistele turgudele, millised tööstussektorid oma müüki sihivad. Panga transpordisektori juht Marko Lukk teeb seejärel üldistused, mida peab transpordiettevõtte tegema, et tööstuse trende teades kasvatada ka enda teenuste müüki.

Ernst & Young koostas hiljuti EASile Eesti eksportööride konkurentsivõime uuringu. Uuringusse olid haaratud ka veondus- ja laondussektori ettevõtted. Uuringut läbi viinud Ernst & Young ärikonsultatsioonide osakonna konsultant Martin Malinovski tutvustab, millised veondus- ja laondussektori ekspordivõimekust mõjutavad tugevused ja nõrkused uuringust selgusid.

Lähimad turud laienemiseks on Läti ja Leedu. Logistikaettevõte Omniva on neil turgudel äri alustamisega tegelenud viimased paar aastat. Omniva Läti logistikaäri juht Joona Saluveer jagab saadud kogemusi. Kitsalt pakiärile keskendumata jagab ta nõuandeid laiemalt, millised on Läti ja Leedu äri eripärad – kuidas leida kliente ja alustada müügiga, millega arvestada sealsel turul äripartnerite valimisel ja kuidas vältida probleeme.

Seminaril vaadatakse üle ka, kuidas veoportaalide abil üles ehitada alternatiivne müügivõrgustik. OÜ Melsum logistika valdkonna konsultant ja koolitaja Meljo Musto räägib, kuidas kasutada veoportaale edukalt uute kontaktide leidmiseks ja kinnistamiseks, annab soovitusi riskide vähendamiseks ning võimaluste kohta kasutada veoportaale müügimehe töövahendina. Musto kinnitusel avab veoportaal tee eksporditurgudele.

Uute väliskontaktide loomine ja tee uutele turgudele algab tihti lennujaamast. Seetõttu on seminari  toimumiskohaks valitud Tallinna Lennujaam. Seekord on aga seminari käigus aga võimalik näha lennujaama elu ja töökorraldust ka kohtades, kuhu tavareisijana ei pääse.

Hind 129 eurot (käibemaksuga 154,8 eurot). Registreerumine kestab kohtade täitumiseni. Ruumi suuruse ja ekskursiooni tõttu lennujaamas on osalejate arv piiratud 30 inimesega.

Registreeru SIIT.

 

Seminari kava

Transpordi müügihommik

Tallinna Lennujaamas

29 veebruar 2016

 

9:00-9:30 registreerimine ja hommikukohv

9:30-10:00 Kuhu müüb Eesti tööstussektor 2016 aastal ja transpordiettevõtete võimalused, Swedpanga tööstussektori juht Raul Kirsimäe ja Swedpanga transpordisektori juht Marko Lukk

10:00-10:30 Millised on Eesti veondus- ja laondusettevõtete puudused ja eelised eksportturgudel, Ernst & Young ärikonsultatsioonide osakonna konsultant Martin Malinovski 

10:30-11:00 Edulugu: kuidas kasvatasime müüki, Greencarrier Liner Agency Estonia piirkonnajuht Julia Rahula

11:00-11:15 Kohvipaus

11:15-11:45 Müügivõrgustiku loomine ja arendamine veoportaalide abil, OÜ Melsum logistika valdkonna konsultant ja koolitaja Meljo Musto

11:45-12:15 Müügi alustamine Läti ja Leedu turgudel, Omniva Läti logistikaäri juht Joona Saluveer

12:15-13:00 Ekskursioon Tallinna Lennujaama tagatubades

 

Kavas võib tulla muudatusi.

Seminari kaaskorraldaja Tallinna Lennujaam.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077