22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti jaama reisijate arv mitmekordistus paari aastaga

Balti jaamas kasvab reisijate arv.
Foto: Elron
Balti jaama külastas möödunud aastal 13,5 miljonit inimest, viimase viie aasta jooksul on reisijate arv kahekordistunud.

“Külastajate arvu suurendasid eelkõige Elroni kasvanud mahud, tasuta ühistranspordisõit Tallinna elanikele ning tervikuna piirkonna areng,” ütles Balti jaama haldava Go Property juhatuse liige Meelis Aab.

Ühes kuus reisis Balti jaama kaudu Elroni rongidega keskeltläbi 570 000 reisijat, Tallinna linnatranspordi trammide, busside ja trollidega 547 000 sõitjat ning Harjumaa maakonnaliinidega 8300 inimest, millele lisanduvad veel rahvusvahelised rongireisijad ning tallinlased, kes Balti jaamast igapäevaselt läbi jalutavad. Seega võib Balti jaama pidada üheks suurimaks Eesti transpordikeskuseks, kust käib ühes kuus läbi miljon inimest, lisas Aab.

“Balti jaama piirkond areneb kiiresti – jaamahoone kõrvale kerkib uus ja moodne turg ning peagi kolib naabrusse Eesti Kunstiakadeemia. Jaama hoonete kompleksist on saanud Põhja-Tallinna värav populaarse Telliskivi loomelinnaku, vanalinna ning Kalamaja asumi vahel, sest just siit viib läbi kõige otsem, puhtam ja turvalisem tee Kalamajast vanalinna,” sõnas Aab. Turvalisuse tõstmiseks on Balti jaam pimedal ajal valgustatud ning sinna on lisatud hulganisti turvakaameraid, samuti tehakse turvalisuse nimel koostööd turvafirma ja politseiga.

“Balti jaama külastatavust on aasta-aastalt tõstnud ka paljude tuntud ettevõtete lisandumine Balti jaama. Viimase pooleteise aasta jooksul oleme Balti jaama ümbrust järjepidevalt korrastanud ja investeerinud sellesse poolteist miljonit eurot,” märkis Aab. Raudteejaama hoones ja selle ühendkorpuses tegutsevad Statoil, Selver, Elron, Apotheka, Omniva, Chopsticks, Go Hotel Shnelli, R-kiosk ja mitmed väiksemad ettevõtted. Peatselt avab seal oma müügibüroo Go Travel.

1870. aastal ehitatud ja II maailmasõjas osaliselt hävinud Balti jaama peahoone läbis viimase põhjaliku uuenduskuuri 2005. aastal ning kuulub kultuurimälestiste nimekirja. 1962. aastal valminud lähirongide reisijate paviljon võeti 1997. aastal arhitektuurimälestisena kaitse alla.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077