Autor: Logistikauudised.ee • 21. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima uus logistikakeskus alustas proovitarneid

Maxima alustas oma uuest logistikakeskusest proovitarneid.
Foto: Maxima
Maxima alustas proovitarneid vastvalminud logistikakeskusest Rae vallas. Logistikakeskusest jõuavad kaubad kõigisse kauplustesse üle Eesti.

Maxima logistikakeskuse ehitus lõppes möödunud aasta detsembris. „Tänu kõikide osapoolte ladusale koostööle edeneb ligi 35 miljoni euroni küündiv investeerimisprojekt plaanipäraselt,“ kinnitas Maxima Eesti peadirektor Vygintas Šapokas. „Praeguseks on 120-liikmeline logistikakeskuse meeskond alustanud proovitarneid meie kauplustesse üle Eesti,“ lisas ta.

Maxima Eesti logistikadirektor Marko Jõksi kinnitusel on nii keskuse ehitamisel kui selle töö korraldamisel kasutatud uuenduslike lahendusi. Logistikakeskuse täismahus käivitumisel võtavad seal töötavad 350 spetsialisti iga päev vastu, ladustavad ning tarnivad ligi 30 000 erinevat toodet. Päevas teenindab keskust ligikaudu 200 autot.

Maxima Eesti peadirektori sõnul alustab kuivladu, kust praegu proovitarneid tehakse, täisvõimsusel tööd veebruari alguses, kogu logistikakeskus – käesoleva aasta augustis. „Järk-järgult uuendame me kogu logistika protsessi,“ selgitas Šapokas. „Loome uusi võimalusi kaupluste töö paindlikumaks korralduseks, tihedamaks koostööks Eesti tootjatega ja kogu jaekaubandusketi keskkonnasõbralikumaks muutmiseks," lubas ta. 

Logistikakeskuse üldpindala on umbes 45 000 m2. Hoones on kolm ladu (kuiv-, külm- ja taaraladu), 130 kauba vastuvõtuplatvormi ning kõik töötajatele vajalikud ruumid.

Maxima logistikakeskuse projekteerijaks on Nord Projekt, ehituse peatöövõtjaks Rand ja Tuulberg ning omanikujärelevalve teostajaks Telora-E.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077