Autor: Logistikauudised.ee • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas rajab kahe miljoni euroga automatiseeritud laosüsteemi

Saku Õlletehase juht Margus Kastein (keskel).
Foto: Andras Kralla
Saku Õlletehas uuendab ligikaudu kahe miljoni suuruse investeeringuga oma laosüsteemi, muuhulgas paigaldatakse tehase territooriumil asuvasse laohoonesse robottransporteritele tuginev ning seeläbi efektiivsust oluliselt tõstev kaubaaluste ladustamise süsteem.

“Meie üks tänavustest suurimatest investeeringutest on suunatud laovõimekuse suurendamiseks, seda nii efektiivsuse tõstmise kui ka tööohutuse parandamise eesmärgil,” ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. “Olemasolevate laopindade ümberehituse ja laiendustööde järgselt võtame kasutusele automatiseeritud kaubaaluste ladustamise süsteemi, kus suure osa tööst teevad tavapäraste tõstukite asemel ära robottransporterid.”

Kasteina sõnul alustatakse jaanuari keskel Sakus ehitustöödega, mille käigus paigaldatakse tehase lattu Saksa tootja Jungheinrichi tarnitud riiulisüsteem, kus kaubaaluste transportimine käib automatiseeritult.

“Uudse süsteemi eelisteks on kõrgus ja sügavus ning aluste osaliselt automatiseeritud laadimisprotsess,” ütles Kastein. “Kui täna peab tõstukijuht kaubaaluste laos transportimiseks liiklema riiulite vahel, siis tulevikus on tõstukite liikumisala vaid riiulisüsteemi ees ning kaubaalused liiguvad robottransporterite abil piki riiulit automaatselt.”

Kasteina sõnul kasutab uus süsteem efektiivselt ära lao kõrgust, mis annab juurde alusekohti ning võimaldab kasutada erinevaid ladustamispositsioone erinevate partiide jaoks. “Kõrvuti efektiivsuse tõusuga kaasneb investeeringuga oluline kasu ka tööohutuse alal, kuna väheneb tõstukite liikumise intensiivsus,” märkis Kastein.

Saku Õlletehase koguinvesteering laovõimekuse suurendamisse on ligi kaks miljonit eurot. Ehitustööd toestatakse kahes etapis järgneva 1,5 aasta jooksul.

 

Loe ka lisaks logistikauudiste intervjuud, kuidas toimub Saku Õlletehase laos tipphooaegadeks ettevalmistumine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077