5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljurand ja Kiil saavad vanglast välja

Endised Tallinna Sadama juhid Allan Kiil ja Ain Kaljurand.
Foto: Raul Mee
Kohus rahuldas täna Tallinna Sadama endiste juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kaitsjate taotluse asendada nende vahistamine elektroonilise valvega.

Läinud aasta jõulude eel taotlesid Allan Kiili ja Ain Kaljuranna kaitsjad kohtult, et kahtlustatavate vahistamine asendataks elektroonilise valvega.

Täna peeti Harju maakohtus kohtuistungid, kus prokurör nõustus tõkendi muutmisega, ütles riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro. Kohus teeb otsuse tõkendi muutmise kohta täna kell 15 kinniste uste taga.

„Kaljurand ja Kiil vahistati prokuratuuri taotlusel selleks, et nad ei saaks panna toime õigusmõistmise vastaseid kuritegusid ehk mõjutada tunnistajaid. Kuna nelja viimase kuuga on kaitsepolitsei hulga menetlustoiminguid juba läbi viinud, olen prokurörina nõus tõkendit muutma. Vahistamise asendamine elektronvalvega tähendab siiski, et piirame oluliselt kahtlustatavate liikumisvabadust,“ kommenteeris menetlust juhtiv riigiprokurör Laura Feldmanis.

Mullu 26. augustil pidas kapo kinni riigiettevõtte Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili, kahtlustades neid suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul ning rahapesus. 28. augustil otsustas kohus võtta prokuratuuri taotlusel Kaljuranna ja Kiili vahi alla. Samal päeval otsiti läbi Kaljuranna ja Kiili töö- ning elukohad.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi võttis Kiil väidetavalt altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses. Tegemist on ühe suurima korruptsioonijuhtumiga peale maadevahetust.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077