Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 26. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida võidavad logistikafirmad  vabakaubanduslepingust

Foto: Raul Mee
Euroopa Liit ja USA loodavad järgmise aasta lõpuks jõuda vabakaubanduslepinguni (TTIP). Logistikafirmad näevad vabakaubanduslepingus oma ärile kasvuvõimalusi.

Logistikafirma UPS Kesk- ja Ida-Euroopa avalike suhete direktor Wojciech Arszewski ütleb, et UPS on hea näide, kuidas TTIPist kasu oleks. „Meie firma transpordib 6% USA SKPst ja 2% maailma SKPst. Meil on pikad kogemused vabakaubanduslepingutega. Kui TTIP reaalsuseks saab, tekib sellest meie süsteemis 10 aastaga 130 miljonit saadetist. See tähendab 2400 uut töökohta mõlemal pool ookeani. Ärge seejuures unustage, et me ise ei tooda midagi – see on eraldi teema, mida see tootjatele tähendab,“ ütles Arszewski.

Logistikafirma Kühne + Nagel piirkonna direktor Claudio Richardson märgib, et mida rohkem kokkuleppeid globaalsel tasemel, seda parem logistikafirmadele. „Eelkõige näen kasvu n.ö tarneahela logistikas – sünnib esimene reaalselt globaalne harmoniseeritud ja integreeritud tarneahel, kus tootmine, tarbimine, transport, ladustamine, märgistamine, testimine – kõik toimub ühtlustatud regulatsioonide alusel,“ rääkis Richardson. „TTIP on väga oluline, et kaitsta seda majandust, mida me Euroopas ja Ameerikas loonud oleme. Et säilitada liidripositsiooni maailma majanduses ja aeglustada võimukeskme nihkumist Aasiasse,“ lisas ta.

Richardsoni kinnitusel on Eesti soodsas logistilises positsioonis nii TTIPi kui ka Hiina uue Euroopat ja Aasiat ühendava kaubateede võrgu aspektist. Hea eeskuju on Poola, mis tänu oma strateegilisele asukohale on saanud investeeringuid nii USAst kui ka Hiinast, tõi ta näite.

MIS ON MIS

TTIP

• TTIP on lühend ELi ja USA vabakaubandusleppe ingliskeelsest nimetusest• Leping hõlmab poole maailma SKPst ja kolmandiku kaubavahetusest• Tekiks maailma suurim vabakaubandustsoon• Kõnelused algasid 2013. a ja loodetakse parimal juhul lõpetada tuleva aasta lõpuks

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077