22. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedajad said raskete rikkumiste kohta otsused

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimunud autokaubaveo komisjoni koosolekul kuulati raskete rikkumistega autovedajate selgitusi ja langetati nende suhtes otsused.

Tänavu II ja III kvartalis alustas ministeerium haldusmenetluse 23 vedaja suhtes, kelle korraldatud autovedude kontrollimisel nii Eesti kui välisriikide teedel oli avastatud raskeid autoveoalaseid õigusrikkumisi, mille eest oli vedajat või vedu teostanud autojuhti karistatud ja mille kohta oli MKM saanud järelevalveasutustelt vastava teate.

Raskematest rikkumistest esines enim mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20-protsendilisi ületamisi, lisaks ka autojuhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete raskeid rikkumisi. 23 vedajast viiel avastati rasked õigusrikkumised rahvusvahelistel autovedudel välisriikides ning 18 vedajal riigisisestel vedudel. Kolme vedaja osas haldusmenetlus lõpetati, kuna menetluse raames tuvastati, et tegemist ei olnud õigusaktidest tuleneva raske rikkumisega.

Kahe vedaja osas, kelle autovedudel tuvastati korduvaid mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20 protsendilisi ületamisi, tegi komisjon majandusministeeriumile ettepaneku peatada ühtekokku kolme mootorsõiduki osas tegevusloa kehtivus kaheks kuuks.

Seitsme vedaja raskete õigusrikkumiste osas otsustas komisjon teha ettepaneku ERAA-le kui autoveo tegevusloa andjale kontrollida nende vedajate vastavust vedaja tegevusalal tegutsemiseks kehtestatud nõuetele.

Ühe vedaja osas, kelle autovedudel välisriigis oli avastatud raskeid autojuhi sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumisi, teeb komisjon ettepaneku Tööinspektsioonile kontrollida ettevõttes põhjalikumalt autojuhtide töö-, sõidu- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamist.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077