Autor: Tanel Raig • 30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva kandideerib tehnoloogia innovatsiooni auhinnale

Omniva juhitud e- ja m-kviitungi koostööprojekt kandideerib tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias Rootsi Äriauhindade finaalis.

Omniva juhitud e- ja m-kviitungi koostööprojekt valiti tänavu rahvusvahelise žürii poolt Rootsi Äriauhinna tehnoloogilise innovatsiooni kategoorias kolme finalisti hulka. Tänavusele Rootsi Äriauhinnale kandideerimiseks laekus kahe nädala jooksul 58 avaldust. Nende seast valitud nominentide hulgast selgitab žürii välja parima jätkusuutlikult kasvava ettevõtte, sotsiaalselt vastutustundliku projekti, noore ettevõtja ja tehnoloogilise innovatsiooni projekti.

Sellel aastal esmakordselt välja antava tehnoloogilise innovatsiooni preemia auhinnale kandideerivad Evocon, Skeleton Technologies ja Omniva e-kviitung.

"E- ja m- kviitungi näol on tegemist Omniva juhitud koostööprojektiga, mis seob erinevaid sektoreid, ettevõtteid ja riike. Tarkvaraline lahendus võimaldab ostjal kõiki kviitungeid ühes kohas näha ja hallata, seda nii veebiportaalis kui mobiiltelefonis," ütles Omniva juhatuse liige Mait Sooaru.

Ta lisas, et järk-järgult kaob vajadus paberkviitungi väljastamiseks ning elektroonselt käideldavast e- ja m-kviitungist saavad mitmetel erinevatel viisidel kasu nii eraisikud, ettevõtted kui ka riik. Laiemale avalikkusele plaanitakse teenus avada järgmisel aastal.

E-kviitungi projekti teostab rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad lisaks Omnivale veel Eestist AS Eesti Telekom, Trinidad Consulting OÜ, MTÜ IKT Demokeskus ja Helesinine OÜ ning Norrast Authente AS.

Konkursi võitjad tehakse teatavaks 20. oktoobril Kumus toimuval rahvusvahelisel konverentsil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077