Autor: Eliisa Matsalu • 17. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis saab homme Soome transpordis?

Homne ametiühingute suur üleriigiline streik halvab Soomes liikluse terveks päevaks.

Homme on Soomes üks ajaloo suurimaid ametiühingute streike, kus osalevad tuhanded töötajad, et protesteerida valitsuse kavatsuste vastu teha suuri kärpeid ja piirata seadusega Soome palgasaajate töötasusid ja -tingimusi, et nii tööjõukulusid alla suruda ja tõsta riigi konkurentsivõimet. Enamik ametiühingute töötajaid koguneb homme kell 11 Helsingi raudteejaama väljakul. Kogu argielu Soomes on homme häiritud ja tõrkeid liikluses võib esineda veel laupäevalgi, kirjutab Finland Today.

Reisi- ja kaubarongid ei liigu vahemikus 06.00–18.00. Rongid, mis väljuvad enne kella kuut hommikul, peaksid siiski oma marsruudi lõpetama. Rongiliikluses võib tõrkeid esineda laupäevani.

Bussid alustavad streiki reede öösel kella kolmest ja lõpetavad streigi ööl vastu laupäeva kell kolm hommikul. Seisavad nii linna- kui ka kaugliini bussid.

Metroo ja trammid ei sõida piketi ajal, mis algab kell 11 ja peaks lõppema kell 13.00.

Taksod opereerivad tavapäraselt.

Lennuliiklus peatub kaheks tunniks vahemikus 11.00-13.00, sest Soome lennusaatjate ja stjuuardite liit (SLSY) ja lennundustöötajate ametiühing (IAU) osalevad tööseisakus. Lennuliiklus võib aga olla häiritud veel pikemalt, sest lennukite tankijad ja Airpro autojuhid streigivad hommikul kella kuuest õhtul kella kümneni.

Politseiametnikud osalevad streigil vahemikus 10.00–15.00. Linnatänavate turvalisuse tagamiseks kasutatakse tööjõudu minimaalselt. Sama kehtib häirekeskuste kohta.

Kõik sadamatöötajad osalevad tööseisakul reede hommikul kella kuuest kuni laupäeva hommikuni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077