Autor: Tanel Raig • 15. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD Eesti sõlmis alusteveoks koostööleppe Palletwaysiga

Tava- ja ekspresspakkide kullerfirma DPD sõlmis koostöölepingu alusteveo võrgustikuga Palletways. Nüüd saab DPD võrgustikus saata kaupa alustel 18 Euroopa riiki.

DPD avas septembris miljon eurot maksnud aluste terminaliga. Palletwaysiga sõlmitud leping võimaldas ettevõttel välja tulla kaubaveoteenusega DPD MAX. DPD MAX on mõeldud kliendile, kes soovib igapäevaselt eksportida või importida korraga 1-5 alust. Saata saab aluseid kaaluga kuni 1000 kg aluse kohta.

DPD Eesti juhatuse esimehe Tarmo Taela sõnul puudus nende tooteportfellis seni kaubaaluste Euroopasse saatmise võimalus. „Soovime pakkuda klientidele komplekssemat lahendust. Kui varasemalt saime seda teha peamiselt pakiveo kullerteenustele, siis nüüd on lisandunud aluste transport 18 Euroopa riiki, sealhulgas Suurbritanniasse, Itaaliasse, Prantsusmaale, Saksamaale,“ ütles Tael. Ta lisas, et uus teenus annab võimaluse kindlustada DPD positsiooni kohalikul turul.

DPD MAXi väljumised Eestist on igal tööpäeval. Sõltuvalt sihtriigist toimetatakse kaup kohale 1-7 tööpäevaga ning kauba teekond on jälgitav. DPD MAX’il  on valik lisateenuseid, näiteks kellaajaline kokkulepitud kätte toimetus kuni keskpäevani pluss-miinus 1 tund.

DPD Eesti investeeris aluste käsitluse terminali miljon eurot. Terminalil on 18 tavapärast laadimislüüsi. Kokku on DPD Eesti logistikakeskuses nüüd 105 laadimislüüsi. Terminali läbilaskevõime on orienteeruvalt 500 000 alust aastas ja see valmis septembris. Lisaks aluste terminalile laiendati parkla osa veokitele 5700 ruutmeetrit, nii on DPD Eestil logistikakeskuse ümbruses veokite parkimisala üle 15 000 ruutmeetri.

Palletways Express on asutatud Suurbritannias 1994. aastal. Ettevõtte möödunud aasta käive oli üle 200 miljoni naela. Võrgustikku kuulub rohkem kui 400 depood üle Euroopa ning ettevõte käsitleb päevas 30 000 kaubaalust. 2015 aastaks prognoosib Palletways 50% kaubaaluste mahu kasvu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077