Autor: Koit Brinkmann • 3. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sadama altkäemaksuafääri osaline vabaneb isiklikust varast

Tallinki tütarfirma HTG Investi juhatuse liikmel Eno Saarel tuleb eelmisel nädalal lahvatanud Tallinna Sadama juhtidega seotud altkäemaksuasjas kahtlustuse saamise tõttu juhatusest lahkuda, kuid ta saab ettevõttes edasi töötada.

„Tütarettevõtte HTG Investi nõukogu käivitas ettevõttes sisejuurdluse, mille alusel tehakse ka otsused. Senise juurdluse tulemuste põhjal ei ole võimalik ettevõtte juhi Eno Saare suhtes esitatud kahtlustusi kinnitada ega ümber lükata. Samas selleks, et viidatud kahtlustused ei hakkaks takistama ettevõtte igapäevase töö jätkamist, on Eno Saar juhataja kohalt tagasi kutsutud ning ta jätkab ettevõttes töötajana,“ lausus Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Lääne sõnul on korruptsioonikahtluse puhul kindlasti tegemist tõsise õppetunniga ning firmasiseselt pööratakse edaspidi veel enam tähelepanu ärieetikast lähtuvate ettevõtte põhiväärtuste rõhutamisele, mis kehtivad samamoodi ka tütarettevõtte töötajatele. „Nulltolerants korruptsiooni suhtes on oluline sõnum ning peaks aitama edaspidi sarnaseid olukordi vältida,“ märkis ta.

Küll kinnitas Lääne Tallinki klientidele ja lepingupartneritele, et hoolimata kahtlustustest endise juhi suhtes jätkab HTG Invest igapäevast tööd tavapärasel viisil.

Äri- ning kinnistusregistri põhjal teeb Saar viimastel päevadel vangerdusi isikliku varaga. Septembri algusest on talle kuulunud DDP Est OÜ osanikeks saanud Sander Saar ja Signe Saar.

Ka ühe Eno Saarele kuuluva korteri ning abikaasaga ühiselt kuuluva kolme korteri ja ühe krundi juures on kinnistusregistrisse septembri esimesel päeval ilmunud notari märge kinnistamisavalduse registreerimise kohta ning viide kinnistamisavaldusele hoiatab, et menetlus on lõpetamata ning kinnistusraamatusse võib osa kandeid olla tegemata.

Eno Saar valiti 2001.a suvel Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti ühisveonduse juhiks. Valdkonna eest vastutavaks abilinnapeaks oli tollal Toivo Ninnas, kes praegu on HTG Investi nõukogu esimees.

Kaks aastat hiljem kinnitas linnavalitsus Saare transpordi- ja keskkonnaameti juhatajaks.

Mõni kuu hiljem kinnitas HTG Investi nõukogu Saare ettevõtte juhatuse liikmeks, kus ta oli siiani.

AS HTG Invest on 1998. aastal asutatud veoste ümberlaadimist teostav eraettevõte, mis kuulub Tallink Grupp ASile, asukohaga Tallinna sadama koosseisu kuuluvas Vanasadamas. HTG Invest on suurim ro-ro operaator Tallinnas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077