Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv kasvas aastaga 13,8 protsenti

Juunis lendas Estonian Airiga 62 550 reisijat, sealhulgas 60 160 regulaarlendudel. Reisijate arv suurenes regulaarlendudel 13,8 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Käesoleva aasta esimesel kuuel kuul reisis Estonian Airiga ühtekokku 275 948 reisijat, sh regulaarlendudel 268 919. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes reisijate arv regulaarlendudel 7,3 protsenti, teatas ettevõte.

„Vaatamata jõuliselt kasvanud konkurentsile lennundusturul suurenes Estonian Airi reisijate arv juunis ligikaudu 14%, moodustades kuuskümmend kaks ja pool tuhat reisijat. Viimati vedas Estonian Air üle 60 tuhande reisija 2012. aasta novembris (67 tuhat reisijat),“ ütles Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer ning lisas, et hea on tõdeda, et kui Eesti turu müük tervikuna on olnud kuue kuu kokkuvõttes 3-protsendilises languses, siis Estonian Airi müüginumbrid kasvasid 4%, kusjuures juunis oli kasv koguni 14%.

Juunikuus olid nõutumad sihtkohad Nice, Berliin, Milano, Split, Vilnius, Trondheim ja Oslo. Elavnemist võib tema sõnul märgata ka teatud välisriikidest Eestisse reisimisel tänu Estonian Airi aktiivsemale tegevusele välisturgudel.

„Juunikuu oli edukas ka allhangete (näiteks Austrian Airlines) ja tellimuslendude osas, mis on aidanud meil n-ö üleliigseid lennukeid paremini kasutada ja ettevõte juunikuus jooksvasse kasumisse viia,“ lisas Randveer.

Esimesel kuuel kuul toimus 5966 lendu, mida on 13,4 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Juunis toimus 1140 lendu, mida on eelmise aastaga võrreldes 20 protsenti rohkem.

Esimesel kuuel kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 98,8 ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 91 protsenti. Juunis olid vastavad numbrid 99,4% ja 91,6%.

Estonian Airi eesmärk on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Euroopa äärealal asuvale väikesele Eesti-sugusele riigile on head lennuühendused majanduslikult ja eluliselt olulised ning Estonian Air on pühendunud nende teenuste pakkumisele.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm (Arlanda ja Bromma), Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Oktoobri lõpuni toimuvad ka hooajalised lennud Münchenisse, Pariisi, Berliini, Nice’i, Splitti, Viini ja Milanosse.

Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta. Näiteks on Stockholmi Arlanda, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077