Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair pälvis esimese lennufirmana maailmas PHARMA-sertifikaadi

Finnair läbis esimese lennufirmana maailmas õhutranspordi liidu (IATA) farmaatsiatoodete logistika sõltumatute valideerijate tippkeskuse (CEIV Pharma) programmi ja pälvis PHARMA-sertifikaadi.

Farmaatsiatoodete (vaktsiinid, biotehnoloogilised ravimid) käsitlemine nõuab õhuvedudel väga korrektset hoolt. Seepärast nende transportimisel oluline järgida üleilmset standardit ja rangeid temperatuuri ohjamise juhiseid.Finnairi kommertsdirektor Juha Järvinen sõnas, et lennufirma on võtnud hingeasjaks olla kiiresti kasvava farmaatsiatoodete transportimise sektori esirinnas. “Oleme väga uhked, et Finnair läbis esimese lennufirmana IATA farmatseutilise sertifitseerimise protsessi ja pälvis PHARMA-serfikaadi,” lisas ta.Sertifikaat anti Finnair Cargole üle Finnairi uue kaubaterminal  COOL Nordic Cargo (CNC) nurgakivi panemisel. Uuel tipptasemel terminalil on eraldi kontrollitud temperatuuriga alad nii farmaatsiatoodete kui ka muude riknevate toiduainete käsitsemiseks.“Meil on rõõm tunnustada Finnairi ja selle Helsingi jaama kui CEIV Pharma sertifikaadi omanikku. Tipptasemel rajatiste, kõrgetasemelise kvaliteedijuhtimissüsteemi, hea väljaõppega töötajate ja sertifikaatidega on Finnair tõstnud lati järgijate jaoks kõrgele,“ sõnas IATA Euroopa piirkondlik asepresident Rafael Schvartzman.

Lisainfo CEIV Pharma programmi kohta: http://www.iata.org/ceiv-pharma

Finnair Cargo

Finnair on Põhjamaade suurim lennukompanii, mis transpordib ligi 150 000 tonni kaupu ja posti aastas. Lennufirmal on   ulatuslik GSA-võrgustik rohkem kui 40 riigis ning veonduslogistika keskused Helsingis ja Brüsselis. Euroopa ja Aasia vahelisele kaubaveole spetsialiseerunud Finnair Cargo ühendab 15 linna Aasias enam kui 60 sihtkohaga Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Finnair Cargo kett Nordic Pharma pakub usaldusväärset veoteenust tervishoiutoodetele, mis nõuavad kontrollitud temperatuuriga transporti.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077