Autor: Logistikauudised.ee • 7. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELEA tutvustab transpordi ja logistika tulevikuvõimalusi

Teisipäeval esitleb Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon transpordi- ja logistikasektori tulevikku tutvustavat brožüüri. Tutvustusel esineb sõnavõtuga tulevikuväljavaadetest ka Sillamäe sadama omanik Tiit Vähi.

Eesti trasnpordi ja logistikasektori tulevikku tutvustav raamat sündis valdkonna juhtivate spetsialistide ning Tallinna Ülikooli Tuleviku-uuringute Instituudi koostööl. Nagu paljude teiste majandussektorite puhul, pole ka transpordi- ja logistikavaldkonna puhul pikaajaliste arengustrateegiate koostamine mingi uus nähtus. „Logistika on otseselt ettevõtlust ning teisi majandusharusid toetav sektor, mille tegevus ja eesmärgid puudutavad tihedalt nii meie ettevõtteid kui ka riiki,“ sõnas ELEA peasekretär Katre Kasepõld, märkides, et väljatöötatud tulevikustrateegiad analüüsivad transpordisektori mõju Eesti majandusele, esmajärjekorras siinsetele eksportijatele, importijatele ja tööstusele ning nende integreerumisele Euroopa ja maailma majandusega.

ELEA juhatuse esimehe Alvar Tõrukese sõnul ei olnud strateegiate väljatöötamise eesmärgiks kindlate vastuste saamine, vaid erinevate võimalike arengute kirjeldamine ja nende rakendumise eeldatava mõju teadvustamine. Tõruke avaldas lootust, et sellest on abi nii logistikasektorile kui ka muule ümbritsevale ettevõtlusele plaanide sättimisel või muutustega kohanemisel.

ELEA ja Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi koostöös valmis neli stsenaariumit: „Helesinine HUB“, „Ettevaatliku mehe stsenaarium“, „Põhjala siiditee“ ning „Elu logistilises tupikus“, mida tutvustati täpsemalt ELEA 20. tegevusaasta tähistamisel mullu detsembris Tallinna Teletornis toimunud konverentsil „Eesti transpordisektori arengusuunad aastani 2030“. Sektori juhtivate spetsialistidega mängiti stsenaariumid läbi diskussioonipaneelis ning tulemuste põhjal koostati hiljem strateegilised järeldused, mida saab kasutada arengu planeerimiseks nii ettevõtete kui ka riigi tasandil.

1994. aastal asutatud ELEA on Eesti ekspedeerijaid ja logistikateenuste pakkujaid ühendav mittetulundusühing, mille eesmärgiks on esindada ja kaitsta liikmete ühiseid tööalaseid huve, vältida ebaausat konkurentsi ja aidata kaasa oma valdkonna õigusaktide väljatöötamisele ning sellealase info levikule.

Infotund toimub Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses 12. mail algusega kell 15. Sellele eelneb ELEA üldkoosolek.

Registreerumine ja informatsioon e-posti aadressil [email protected] või ELEA kodulehelt www.elea.ee.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077