Autor: Maarit Eerme • 24. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartPOST ja Omniva pääsesid e-tegu 2014 finaali

E-tegu 2014 žürii ja rahvahääletuse tulemuste kokkuliitmisel selgus 23. aprillil Äripäevas toimunud koosolekul konkursi viis finalistid. Teiste seas osutusid valituks ka Itella SmartPOST ja Omniva.

Itella SmartPOST OÜ tõi möödunud sügisel esimesena turule e-kaupmeestele mõeldud samapäeva tarne teenuse SmartEXPRESS.

Itella SmartPOST võimaldab esimese ettevõttena Eestis e-kaupmeestele sama päeva tarnet – kasutades SmartEXPRESS teenust, saavad lõpptarbijad oma päeva esimeses pooles tellitud kauba kätte juba sama päeva õhtul.

Teenus katab Tallinna, Harjumaa, Tartu, Pärnu, Narva, Viljandi, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Haapsalu – kokku 61 pakiautomaati üle Eesti. Neis piirkondades jõuavad pakid SmartEXPRESS teenust kasutades teisipäevast reedeni sihtkohta samal päeval. Itella SmartPOSTi pakutav sama päeva tarne annab Eesti e-kaupmeestele lisa müügiargumendi ning olulise konkurentsieelise globaalsete e-kaupmeeste ees.

Omniva  laiendas oluliselt pakiautomaatide võrku Eestis ja Lätis

Omniva laiendas 2014. aastal oma pakiautomaatide võrgustikku nii Eestis kui Lätis. Sealjuures kasvas pakiautomaatidega saadetud pakkide maht aastaga tuntavalt – Lätis isegi pea kaks korda. Eestis lisati laienemise käigus pakiautomaadid kuude asulasse, kus neid varem polnud. Kaheksas linnas paigaldati juurde pakiautomaate uutesse asukohtadesse lisaks olemasolevatele.Kokku kasvas pakisaatmisvõimalus automaadi kaudu üle 3000 pakilahtri võrra ning lisandus võimalus  saada e-poest tellitud kaup kätte juba samal päeval.

Pärast laienemisi on Omnival Balti riikides 188 pakiautomaati, millest 98 asuvad Eestis. Omnival on suurim pakiautomaadivõrgustik Eestis ja teistes Balti riikides.Tänu ainulaadsele pakiautomaadi lahendusele kolme riigi vahel on Lätis või Leedus asuvast pakiautomaadist võimalik pakke saata Eestisse ja vastupidi.Võitja kuulutatakse välja E-kaubanduse aastakonverentsil 29. aprillil 2015.

Kogu finalistide nimekirja vaata kaubandus.ee

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077