Autor: Tanel Raig • 24. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Löökaugud viivad sageli kohtusse

Seesam kindlustuse vanemkahjukäsitleja Anti Otsla sõnul tekitavad löökaugud igal aastal kümnete tuhandete eurode eest kahjusid. Kui üldjuhul on omavalitsused kulude hüvitamise osas koostööaltid, siis enim probleeme esineb Tallinnas, kus toimub ka ligi 60 protsenti löökaukudega seotud kahjujuhtumitest.

„Tallinna Kommunaalamet keeldub üldjuhul kahjude hüvitamisest, kui sündmuskoht ei ole politsei poolt fikseeritud ja kui ohtlik teelõik on tähistatud hoiatava liiklusmärgiga „Ebatasane tee“,“ tõdes Otsla. Samas rõhutas ta, et märgi olemasolu ei tähenda tegelikult seda, et tee omanik ei vastuta tee olukorra eest. „Praktika näitab, et kui juhtum on nõuetekohaselt fikseeritud ja kahju hüvitamiseks hagiavaldusega kohtusse pöörduda, on siiski võimalik ka Tallinnas löökaugu kahjukulud hüvitatud saada,“ lisas ta.

 Seega on löökaugu kahju hüvitamisel oluline, et kahju tekkimise sündmuskoht oleks nõuetekohaselt fikseeritud politsei  poolt, kes pildistaks sündmuskohta ning mõõdaks löökaugu sügavuse, pikkuse ja laiuse. Kui politseid ei ole võimalik sündmuskohale kutsuda, tuleb eelkirjeldatud toimingud teha endal, tunnistajate juuresolekul. Möödunud aastal registreeriti Seesamis 59 löökaugust läbisõitmise tagajärjel tekkinud kahju juhtumit. „Kokku hüvitasime 2014. aastal 54 juhtumit summas ca 34 000 eurot ning keskmine kahju oli 635 eurot. Sel aastal on registreeritud juba 27 juhtumit, mille keskmine kahjusumma on tõusnud 890 euroni. Enamikel juhtudel on tegemist rehvide või velgede purunemistega, kuid esineb ka suuremate kahjudega juhtumeid, millest suurim hüvitis küündis 2800 euroni,“ rääkis Otsla.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077