Autor: Tanel Raig • 22. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linda Line tegi viimaste aastate suurima investeeringu

Linda Line investeeris enne selle aasta hooaja algust laevade päästevarustuse uuendamisse üle 100 000 euro, mis on ettevõtte viimaste aastate suurim investeering.

Linda Line juhataja Enn Rohula sõnul on reisijate mereveos inimeste ohutus alati prioriteet, kus järeleandmisi ei tehta. Enne uue hooaja algust tegi ettevõte oma viimaste aastate suurima investeeringu, investeerides merereisijate ohutuse tagamisse, kiirlaevade päästesüsteemi ja personali koolitamisse kokku üle 100 000 euro.

Kiirkatamaraan Merilin sai varasema kümne päästeparve asemel neli suurt uue põlvkonna päästepaati, mis on üle nelja meetri kõrged ja 25 meetrit pikad ning mahutavad 150 inimest. Uue põlvkonna päästeparved valmistas SurvitecZodiac. Kuigi laevas on maksimaalselt 382 reisijat ja kuni 14 meeskonna liiget, on päästeparvi laevas varuga – seda juhuks kui mõni parv peaks evakuatsiooni ajal alt vedama.

Päästepaadis leidub merehätta sattunutele kõik eluks vajalik vähemalt 24 tunniks, mis on üldiselt piisav aeg päästeoperatsiooni läbiviimiseks. Päästepaadid on varustatud söögi, joogi ja esmaabi tarvetega ning reisijate soojendamiseks mõeldud vahenditega.

Rohula selgitas, et Linda Line on sõlminud lepingu Eckerö Line’ga, mis lubab ettevõttel suunata kiirkatamaraani väljumise ärajätmisel reisijad koostööpartneri laevadele. Rohula sõnul jäetakse reisid ebasobivate ilmaolude tõttu keskmiselt 1-2 päeval kuus, kevadel ja sügisel rohkem, suvel aga vähem.

Linda Line opereerib Tallinn-Helsingi reisiliinil kahe kiirkatamaraaniga - Karolin ja Merilin, mille kiirus küündib 37 sõlmeni ja mis mahutavad vastavalt 354 ja 382 reisijat.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077