Autor: Tanel Raig • 21. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi riigiabi otsuses arvestatakse lennuühendustega

Euroopa Komisjoni liige Margrethe Vestager vastas Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti järelpärimisele Estonian Airi kohta, et Euroopa Komisjon arvestab Eesti muret seoses lennuühenduste säilimisega ülejäänud Euroopaga.

Vestager meenutas, et Euroopa Komisjon algatas Estonian Airile päästmisabi andmise kohta uurimise 2012. aasta veebruaris ning ümberkorraldamisabi kohta 2014. aasta veebruaris. “Mõlemal puhul ametlik uurimine veel käib ning komisjon ei ole veel otsust teinud,” ütles Vestager oma selgituses Paetile.

Vestageri sõnul hindab komisjon hoolikalt Eesti ametivõimude esitatud teavet ja argumente ning lisas, et nagu iga riigiabi juhtumi korral, on uurimiste eesmärk objektiivselt ja erapooletult hinnata, kas Estonian Airi kasuks võetud riiklikud toetusmeetmed on kooskõlas ELi riigiabi eeskirjadega. “Kuigi iga juhtumit analüüsitakse konkreetsetest asjaoludest lähtuvalt, võtab komisjon loomulikult arvesse ka varasemat otsuste tegemise praktikat,” lisas ta ning kinnitas, et üks aspekte on ka lennuühendused.

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul on lennuühenduste olemasolu ja sagedus tähtsateks majandusarengu ja konkurentsi elavdajateks.

“Euroopa Liidu piiririigid on selles osas kehvemas seisus, kui ELi kesksetes piirkondades asuvad riigid. Eriti keerulises olukorras on väiksemad ja ELi äärtel asuvad liikmesriigid, nagu Eesti, kus lennuühenduste arv ja sagedus on väikese turu tõttu piiratud. See takistab ka riigi kui terviku konkurentsivõime arengut. Seetõttu on väga oluline, et Euroopa Komisjoni ettevalmistatav otsus ei halvendaks Eesti ühenduste olukorda,” lisas Urmas Paet.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077