Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 6. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis hakatakse Nigeeria lennukeid hooldama

Alates aprillist alustab Tallinnas asuv kommertslennukite hooldusettevõte Magnetic MRO AS koostööd oma esimese partneriga Aafrikast - Nigeeria lennufirmaga Azman Air Services Limited.

Lisaks Magnetic MRO praegusele klientuurile, kes on peamiselt Euroopast, on neil tekkinud võimalus teha koostööd senistest eksootilisema kliendiga, teatas ettevõte pressiteates. Azman Air Services Limited tegutseb Aafrika turul ja pakub siseriiklikke lende. Esimene koostööprojekt toimub aprilli alguses Tallinnas Magnetic MRO peakontoris.

Magnetic MRO tegevjuht Jonas Butautis ütles, et ettevõte on laienemas, mistõttu lisandub uusi tooteid, teenuseid ja kliente. “Me oleme õnnelikud, et saame geograafiliselt laieneda ja tuua Eestisse meie angaaridesse Azmani Nigeeriast, Aarfika tugevaimast majandusriigist. Me usume, et see on algus koostööle nii Azman Airi kui ka teiste lennuliinidega sellelt äärmiselt huvitavalt mandrilt”.

Ettevõtte peamine kliendibaas asub 2,5 lennutunni kaugusel – Skandinaavias, Balti riikides, Euroopas, Venemaal ja endistes SRÜ riikides. Nende tuntumad kliendid on Austria lennufirma Austrian Airlines, lätlaste airBaltic ja SmartLynx Airlines ning kohalik Estonian Air.

Tallinnas paiknev Magentic MRO sündis Air Maintenance Estonia kaubamärgi ja strateegia muutmise tulemusena. Air Maintenance vahetas nime mullu septembris. Toona teatas ettevõte, et alustab uue strateegiaga, et pakkuda tehnilist tuge lennuliinidele, lennukiomanikele ja edasimüügipartneritele ning arendada lennukite hooldus- ja remonditeenust ja laieneda uutele turgudele.

Ettevõtte peakontor ja angaarid asuvad Tallinnas, laod on Iirimaal ja hulk kontoreid üle Euroopa. Magnetic MRO enamusaktsionär on riskikapitaliinvestor BaltCap, mis investeerib kasvule suunatud ettevõtetesse Balti riikides. Omanike seas on ka kaks Küprose ettevõtet: Sasmex Investments Limited ja Tiaravia Services Limited.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077