Autor: Tanel Raig • 11. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus ladu annab Smartenile kasvuvõimaluse

Smarten Logisticsi käive kasvas möödunud aastal 10%. Tänavu aasta alguses valmis ettevõttel uus ladu, mis kindlustab võimaluse kasvada ka edaspidi.

Smarten Logisticsi elemise aasta käive oli 15,1 miljonit eurot, mis oli aasta varasemast ligikaudu 10% enam. „Tulemustega võib rahule jääda. Selle taga oli toidu- ja esmatarbekaupade suhtelist kõrge maht ja keskmisest parem ladude täituvus,“ ütles ettevõtte juhatuse esimees Mait Miller. Suuremateks muutusteks kliendiportfellis võib tema kinnitusel nimetada  SPI Distributioni lahkumist ja Atria Eesti lisandumist.

Suurtest jaotuslogistikaettevõtetest valmis Smarten Logisticsil viimasena uus ladu. Rukki tee logistikakeskus valmis tänavu jaanuari lõpuks ning veebruari esimestest päevadest on uus maja igapäevases aktiivses kasutuses. Tegemist on keskuse esimese etapiga. Kogu logistikakeskus valmib 2017. aastal. Kokku on Smartenil nüüd lao- ja terminalipinda 46 000 m2.

Milleri väitel tõi uus ladu kaasa võimaluse konsolideerida erinevate väiksemate ladude projektid ja saavutada seeläbi igapäevaste logistiliste operatsioonide kõrgem efektiivsus. Samuti annavad täiendavad pinnad võimaluse olemasolevatel projektidel kasvada ja jätkata aktiivselt ka uute klientide otsimisega.

Uus aasta ei ole eelmise aastaga võrreldes nii aktiivselt alanud. Milleri ütlusel jättis uue aasta algusele sügava negatiivse jälje aasta alguses järsult tõusnud alkoholiaktsiis. Selle tulemusena olid detsembris töömahud keskmisest kordades suuremad, samas jaanuaris jäid mahud keskmisest kordades väiksemaks.

Miller usub, et tänavu saab kõigile teenusepakkujatele suureks väljakutseks ka tööjõud – nii selle saadavus kui ka jätkuv palgasurve. Väljakutse seisneb tema sõnul selles, et olukorras, kus THI on väga madal on ka teenuste hindu keeruline tõsta, samas palgasurve püsib.

Samuti muudab Milleri sõnul oluliselt toidu- ja esmatarbekaupade käitlejate turgu aasta lõpul valmiv Maxima keskladu.

Ülevaadet suuremate lao- ja jaotuslogistika teenust pakkuvate ettevõtete käekäigust saab pikemalt lugeda Äripäeva märtsi infolehest Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077