Autor: Tanel Raig • 27. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink tellis Meyer Turku´lt LNG reisilaeva

AS Tallink Grupp ja Meyer Turku Oy allkirjastasid  lepingu uue generatsiooni LNG reisilaeva ehitamiseks Tallinna-Helsingi liini Shuttle kiirlaevateenuse jaoks.

Uus keskkonnasõbralik laev kasutab kütusena veeldatud maagaasi ning on kooskõlas uute ja karmimate nõuetega õhuemissioonide seirealas, mille hulka kuulub ka Läänemeri.

Kahekütuseline laev saab olema 212 meetrit pikk ja võtab korraga peale kuni 2800 reisijat. 2017. aastal valmiva kiirlaeva maksumus on ligi 230 miljonit eurot ja see ehitatakse Soomes, Meyer Turku laevatehases. Laeval on 49 000 brutotonnaaž ning liigub 27-sõlmese kiirusega. Innovaatiline laevakere disain vähendab veesurvet ja tagab laeva sujuva opereerimise jääoludes. Laeva arendustööde juures on arvestatud ka kaubaveo efektiivse laadimisega laeva sadamas viibimisel.

 Lepingu kohaselt maksab ettevõte 20 protsenti laeva maksumusest ehitusperioodi vältel ning ülejäänud laeva üleandmisel. Finantseerimise üksikasjadest annab Tallink Grupp lähiajal täiendavalt teada. AS-i Tallink Grupp juhatuse esimehe Janek Stalmeisteri sõnul on Tallinki eesmärk arendada reisilaevandust ja tuua turule uuenduslikke äriideid ning antud laev saab olema konkreetne samm selles suunas “Meyer Turku`l on hea meel jätkata Tallinkile laevade ehitamist ja meie pikaajalist sujuvat koostööd. Antud kõrgtehnoloogilise LNG lahendusega toome koostöö uuele tasemele. Antud lepinguga suurendame me aastal 2016 tootlikkust 30 protsendi võrra, mis on väga hea uudis nii laevatehase, meie koostööpartnerite kui ka kogu regiooni jaoks. Lisaks võimaldab sõlmitud leping suurendada meie võimet võtta tööle tugevaid eksperte ja  täiendada ehitusmeetodeid,” ütles Jan Meyer, Meyer Turku Oy juhatuse esimees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077