Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 19. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kannatab idaturgude ebastabiilsuse all

Jaanuaris kahanes Estonian Airi reisijate arv, mis on ettevõtte juhatuse liikme Indrek Randveeri hinnangul tingitud jätkuvast ebastabiilsest olukorrast idaturgudel.

Tänavu jaanuaris lendas Estonian Airiga 35 313 reisijat, sh regulaarlendudel 34 364. Mullu samal kuul reisis lennufirmaga 37 673 inimest. Jaanuaris toimus 818 lendu, eelmisel aastal oli lendude arv 786.

„Jaanuarikuu oli prognoositust pisut tagasihoidlikuma tulemusega, mida mõjutas jätkuv ebastabiilne olukord idaturgudel, mille tõttu on ka nõudlus ja lendude sagedus antud liinidel möödunud aastaga võrreldes langenud. Teise tegurina näeme kasvavat konkurentsi lennundusturul ning sellest tingitud survet piletihindadele,“ lausus Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

„Mullune kogemus näitab, et põhisihtkohtade kõrval mõjutavad reisijatearvu positiivselt just hooajalised sihtkohad. Sel aastal prognoosime hooajaliste liinide mõju avaldumist mullusest varem, kuna juba märtsis taasalustame lendudega Pariisi ja Berliini, millele järgnevad aprillis Viin, Nice ja Split. Ühtlasi jätkuvad ka lennud Münchenisse, kuhu eelnevatel aastatel lendasime ainult talveperioodil,“ ütles Randveer.

Estonian Airi lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) oli 93,3% protsenti, mis on 2 protsendipunkti võrra kõrgem kui mullu samal ajal. Lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli tänavu jaanuaris 99,9%, mis on 0,8 protsendipunkti võrra kõrgem kui mullu samal ajal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077