Autor: Tanel Raig • 11. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express siseneb Poola turule

Lux Express alustab märtsi alguses Varssavi-Krakovi bussiliiniga opereerimist Poola siseturul, kuhu sisenemiseks tehti enam kui viie miljoni eurone investeering.

„Poola turul valitseb hetkel tühimik odavbussifirmade ja kõrgema hinnaklassiga rongi-lennuki vahel ning just sellesse segmenti sobitub Lux Express kliendile pakutava mugava ja kvaliteetse teenuse ning mõistliku hinnaga,” lausus Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. “Alates 5. märtsist avame bussiliini Poola kahe suurema linna Varssavi ja Krakovi vahel, kus Lux Expressi bussid teevad mõlemas suunas igapäevaselt seitse väljumist.”

 Saarpuu sõnul on Varssavi-Krakovi liin esimene samm Poola siseturul, kuhu investeeritakse 2015. aasta jooksul üle viie miljoni euro. Seni on Lux Express Poola turul tegutsenud läbi oma Simple Express kaubamärgi rahvusvaheliste liinide. “Näeme tulevikus laienemisvõimalusi ka mujal Poolas – linnadesse nagu Gdansk, Poznan, Wroclaw, Lodz jm,” märkis Saarpuu. “Suve alguseks opereerib Poola siseliinidel 15 Lux Express bussi.” Saarpuu sõnul lõi suurele Poola turule sisenemiseks aluse ettevõtte viimaste aastate edukas majandustegevus. 2014. aastal kasvas Lux Express Grupi reisijate arv nii uute rahvusvaheliste kui ka Eesti-siseste bussiliinide toel ligi 2,3 korda 1,65 miljoni reisijani ja grupi kasum kasvas ligi kaks korda - 1,4 miljonilt eurolt 2,5 miljoni euroni. Võrreldes 2013. aasta 718 200 reisijaga sõitis Lux Expressi liinidel eelmisel aastal 1 646 400 reisijat. Lux Express Grupi käive oli eelmisel aastal 21 miljonit eurot ja kasum 2,5 miljonit eurot. Võrreldes ettevõttele samuti eduka 2013. aastaga ületas 2014. aasta käibe tulemus aasta varasemat ligi seitsme miljoni euro võrra. Kasum kasvas 1,1 miljoni euro võrra. Kasvu toetas märkimisväärselt Eesti siseliinide äri omandamine 2014. aasta alguses.  Kõigist Lux Expressi reisijatest moodustasid Eesti siseliinidel reisijad 2014. aastal ligikaudu 50% ning kokku kasvas neil liinidel reisijate arv üheksa protsenti. Samuti käivitusid edukalt kõik uued rahvusvahelised liinid. „Möödunud aastal avatud uued Helsingi-Peterburi, Vilnius-Varssavi-Praha ning Riia-Moskva ja Tallinn-Moskva liinid on näidanud nõudluse olemasolu antud suundadel ning reisijad on uue teenuse hästi vastu võtnud,” ütles Lux Expressi Hannes Saarpuu. Lux Express Grupp on rahvusvaheline transpordiettevõtete võrgustik, kes tegutseb Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa, Soome ja Saksamaa turgudel. Lux Express Grupp pakub teenust eksklusiivse Lux Express ja taskukohase Simple Express brändide nime all.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077